Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Laatste Frostbite Cup voorproefje op Benelux Kampioenschap J/80

14:47

Zondag 12 maart werd de laatste wedstrijd van de Frostbite Cup in Naarden gevaren. De winterserie, vooralsnog alleen voor J/80s, telde in totaal 15 inschrijvingen. Met nog drie races te gaan waren de eerste zes plekken nog niet vergeven. De onderlinge strijd werd onder het toeziend oog van een warm voorjaarszonnetje en een lopend briesje uitgevochten.

Winnaars Frostbite Cup

Voor de vijfde plek trok Deep Yachts aan het langste eind en won van de Njord. De strijd om de derde plek ging tussen de Juul en de Joyride. De Joyride van Roel Wever en Torsten Nullmeier was in de laatste weken elf punten ingelopen op de Juul van Bernard Holsboer. Maar met slechts 1 punt verschil wist Holsboer de derde plek toch veilig te stellen.

OCS

De strijd om de eerste plek en dus de Frostbite Cup ging tussen de JSBtje van Jorrit Beekman en de oant sJen van Jilko en Sybren. De JSB startte de eerste race te vroeg en kwam niet terug. Dit waren dure punten want hierna was de kans op de Frostbite Cup verkeken. Het enige wat ze konden doen is hopen op fouten van de oant sJen, maar deze oud-regenboogzeilers stuurde hun J/80 foutloos naar de overwinning.

Open Benelux Kampioenschap

Sneeuw tijdens de Frostbite Cup

Met de Frostbite Cup achter de rug maken de teams zich op voor het Open Benelux Kampioenschap (OBK) J/80 op 15 en 16 april, dat ook door Roei- en Zeilvereniging Naarden wordt georganiseerd. Hoewel de winterwedstrijden een goede indruk geven van de kwaliteiten van de teams, zullen er tijdens het OBK ook meer teams meedoen uit de Zuidelijke vloot, waaronder de Led 2 Lease die dit jaar ook het WK zal varen in Hamble (UK). Het OBK wordt gevaren op het Markermeer. Inschrijven kan via rzvnaarden.nl

Tags: , Last modified: 14 maart 2017
Sluiten