Actueel, Nieuws

Kyranakou-Zegers en Van Veen schieten net te kort

20:36

Delta Lloyd Kernploegzeilsters Afrodite Kyranakou-Zegers en Anneloes van Veen zijn op het Open EK 470 in Aarhus (DEN), met een vijfde plek in de medalrace, op een overall 7e plek geëindigd. Hiermee voldoen ze net niet aan de NOC*NSF eis voor een plek bij de top 6 landen voor een halve olympische kwalificatie op naam.

Eindsprint blijkt net niet genoeg

ISAF wk zeilen 2015. Kyranakou en Van VeenKyranakou-Zegers en Van Veen, die de nationale selectie in de 470-klasse al op hun naam hebben staan, kwamen met één doel naar dit EK: het behalen van de eis van het NOC*NSF om zo het ticket naar Rio veilig te stellen: 1 x een top 3-resultaat of twee keer een top 8 varen op een toonaangevend toernooi. Afhankelijk van de sterkte van het deelnemersveld kan deze top 8 bijgesteld worden, wat voor dit open EK het geval was: de eis was het behalen van een 6e overall eindklassering.

Met een 7e plaats en met slecht 1 punt achterstand op de nummer 6 vallen de Delta Lloyd Kernploegzeilsters met dit minieme verschil net buiten de boot.

Anneloes van Veen: “Tja. Achteraf kun je soms veel zeggen, maar wij hadden echt niet anders kunnen varen dan we hebben gedaan. Het enige wat we kunnen doen is deze ervaring gebruiken voor de toekomst.” De eerstvolgende keer dat de dames zich kunnen revancheren is tijdens het Testevent in Rio in augustus dit jaar.

 

Last modified: 7 juli 2015
Sluiten