Actueel, Nieuws, Video

Kwalificatiestrijd op WK 49erFX

10:35

Van dinsdag 9 tot en met zondag 14 februari wordt in het Amerikaanse Clearwater, Florida het wereldkampioenschap 49erFX en het wereldkampioenschap Nacra17 gevaren. In de 49erFX komen twee Nederlandse duo’s in actie: Annemiek Bekkering en Annette Duetz en het duo Nina Keijzer & Claire Blom. Bij een top acht notering in de geschoonde landenklassering op dit WK voldoen Keijzer & Blom aan de laatste kwalificatie-eis van NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio. In de Nacra17-klasse verschijnen Team Delta Lloyd-zeilers Mandy Mulder en Coen de Koning aan de start. Mulder en de Koning zijn al zeker van deelname aan de spelen van Rio.

Keijzer & Blom kunnen ticket voor Rio veilig stellen

49erAfgelopen mei 2015 won Team Magic Marine, het duo Nina Keijzer en Claire Blom, de nationale selectie in de 49erFX klasse. Blom en Keijzer zijn op eigen kracht op weg naar hun definitieve kwalificatie op naam. Het duo moet nog één keer voldoen aan de eis van NOC*NSF, dat wil zeggen: een score bij de top acht landen in de geschoonde landenklassering op het WK 2016. Daarna heeft het duo nog een laatste kans op kwalificatie tijdens de wereldbekerwedstrijden in Hyères in april 2016. Mochten Keijzer en Blom onverhoopt niet aan deze eis voldoen dan zullen Annemiek Bekkering en Annette Duetz Nederland vertegenwoordigen, aangezien dit duo al aan de eis van NOC*NSF heeft voldaan.

Bekkering & Duetz

Annemiek Bekkering laat het volgende weten vanuit Clearwater: “Het gaat goed. De omstandigheden op het water lijken een beetje op Scheveningen dus dat vinden we wel lekker. Dat is een beetje vertrouwd. We hebben in Miami bij de wereldbeker veel geleerd, we gaan nu voor een plek in de top 5.” Een spannende week voor het duo uit de Talentploeg, want ook zij maken nog kans op kwalificatie voor de Olympische Spelen. “Komende week wordt natuurlijk ook voor ons spannend. Wij zijn afhankelijk van het andere team en benieuwd naar wat daar uit gaat komen.”

Mulder en De Koning

Voor Mandy Mulder en Coen de Koning is het wereldkampioenschap, na de winst bij de wereldbekerwedstrijd in Miami een dikke week geleden, een volgend station op weg naar de Olympische Spelen in Rio van komende zomer. Mulder en De Koning zijn al zeker van een ticket voor Rio.

Foto: Instagram: @ninakeijzer

Tags: , Last modified: 17 maart 2016
Sluiten