Actueel, Nieuws

Klipper met gebroken mast voldeed aan keuringseisen

16:15

Foto: ANP

De tweemastklipper Amicitia waarop op 21 augustus drie Duitse mannen om het leven kwamen, voldeed aan de nodige keuringseisen. De oorzaak van het tragische ongeval is nog niet vastgesteld, TNO verricht nog onderzoek aan de mast.

Het classificatiebureau welke de technische aspecten van schepen uitvoert kan nog niet aan boord, de politie heeft het schip nog niet vrijgegeven. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), Landelijke Eenheid van de politie en Inspectie voor Leefomgevingen Transport (ILT), onderzoeken de oorzaak van het ongeval. Het classificatiebureau voert periodieke controles uit bij schepen. Hun kennis kan invloed uitoefenen op de uitkomsten en bevindingen van het onderzoek.

Foto: ANP

Foto: ANP

De 51-jarige schipper werd na het ongeval aangehouden, maar na verhoor weer vrijgelaten. Het onderzoek moet uitwijzen of hij verantwoordelijk kan worden gehouden.

Aan boord bevond zich een Duitse familie van twaalf personen en de schipper met zijn vrouw. Het charterschip zeilde net buiten Harlingen toen de mast brak en op drie van de opvarenden terecht kwam. Het gaat om drie Duitse mannen van 19, 43, en 48 jaar uit Amberg. Verder raakte niemand gewond.

Tags: , Last modified: 30 augustus 2016
Sluiten