Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Klassieker Vier Zomers Zeilen herdrukt

17:41

vier zomers zeilen  henk bezemer cover 2 cover vier zomers zeilen

Het boek Vier Zomers Zeilen – vier expedities op volle zee met een Waarschip 570 van Henk Bezemer wordt herdrukt. Het boek verschijnt in mei bij uitgeverij Hollandia.

In de klassieker verhaalt Bezemer over de vier beroemde expedities die hij ondernam met Waarschip 570 Zeilen. Naast een boeiend verslag van de avonturen die de auteur op zee beleefde, bevat het boek onmisbare informatie over zeemanschap en navigatietechniek.

Solo-expedities

Als redacteur van het blad Zeilen zeilde Bezemer met een naar het tijdschrift vernoemde 5,70 meter lang Waarschip in zijn eentje naar de Azoren en terug. Later zeilde hij de heenreis naar de Azoren nogmaals zonder navigatieapparatuur; niet alleen zonder elektronische navigatiehulpmiddelen, maar ook zonder kompas. 

Stranding

In Nederland zeilde Bezemer samen met de toenmalige Zeilen-redactie bij wijze van proef de mast overboord en liet hij Zeilen stranden voor hetzelfde doel: dat u eenieder lering konden trekken uit de ervaringen voor het geval de nood echt aan de man zou komen.

De herdruk van Vier Zomers Zeilen van Henk Bezemer is met een hoofdstuk uitgebreid en verschijnt naar verwachting in mei dit jaar.

Last modified: 24 januari 2014
Sluiten