Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Kitetender krijgt er een klein zusje bij

11:00

Kitetender 400De Kitetender, een combinatie van zeilboot en kiteboard krijgt er een kleinere versie bij. Afgelopen zomer lanceerden de initiatiefnemers Peter Renssen en Peter Schermer de Kitetender 650. Na veel belangstelling uit binnen- en buitenland ontwikkelen de twee nu een kleinere versie van 4 meter, de Kitetender 400.

Van hout-epoxy naar polyethyleen
“Op dit moment worden de delen gefreesd, zodat we het prototype van hout-epoxy kunnen gaan maken en testen.”, vertelt Renssen in een interview met Zeilen. “Daarna willen we overstappen op productie met polyethyleen. Dit is een productiewijze waarbij een stalen mal wordt gevuld met polyethyleen-korrels en vervolgens wordt gebakken. Terwijl de mal op twee assen door de over draait kristalliseren de korrels en wordt het een geheel. Het resultaat is een zeer sterk en duurzaam materiaal dat bovendien ook nog eens voor een consument vriendelijke prijs op de markt kan worden gebracht.”

Kleiner en handzamer
Het voordeel van de Kitetender 400 is het kleine formaat waardoor de boot niet alleen veel lichter is (85kg tegenover 230kg van de Kitetender 650), maar ook makkelijker te vervoeren. “Deze kan je ook op je auto vervoeren en gemakkelijk met twee personen tillen.”, slelt Renssen. De boot kan ook als roei- en bijbootje worden gebruikt voor achter de zeilboot. De handzamere Kitetender 400 kan door voetenbesturing ook alleen worden gevaren, terwijl er bij de 650 een aparte roerganger en vliegenier nodig zijn.

KlaasWiersma20121094

Kitetender 650

Korting voor snelle beslissers
Renssen geeft aan dat de Kitetender in de loop van volgend jaar in productie zal gaan, waarbij gemikt wordt op een consumentenprijs van rond de 5000 euro. “Echter om de hoge opstartkosten van deze manier van produceren te kunnen bekostigen en een minimum aantal bestellingen te binnen te halen, gaan we een grote korting aanbieden voor snelle beslissers die meedoen in de eerste bestellingrondes. Zodra we de vijftig bestellingen halen gaan bij ons alle lichten op groen”, verklapt Renssen.

Meer informatie
https://www.facebook.com/kite.tender
https://www.kitetender.nl

Last modified: 19 december 2013
Sluiten