Actueel, Nieuws

Kinderen leren zeilen in Den Haag

11:04

Over iets minder dan een maand zijn de Volvo Ocean Race-zeilers in Nederland. Op 18, 19 en 20 juni maakt deze race een korte stop in Den Haag voor het Volvo Ocean Race Festival. Om kinderen alvast kennis te laten maken met de zeilsport, biedt de organisatie van het Festival in samenwerking met Optimist on Tour en winkelcentrum Leidsenhage twee dagen aan waar kinderen kunnen leren zeilen.

Volvo Ocean Race FestivalHet weekend voor het festival kunnen kinderen leren zeilen in de stad. Een unieke ervaring en een leuk gezicht. Op 13 en 14 juni kunnen kinderen varen met optimisten van de Optimist on Tour, in de vijver bij winkelcentrum Leidsenhage. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen deelnemen aan het zeilen.

Piet Epskamp is een van de aanjagers van dit evenement in het winkelcentrum. “We waren een jaar geleden al bezig met het bedenken van iets leuks naar aanleiding van het Volvo Ocean Race Festival. Samen met de voorzitter Frans Sluyters hadden we al bedacht om een oude Volvo Ocean Race boot uit 2008/2009 naar de vijver te halen. Logistiek bleek dit niet goed haalbaar.” Epskamp had het graag zien gebeuren. “We hebben ook wel eens diepzee duiken georganiseerd in die vijver, dus het kon wel. Maar nu komen er optimisten, dat gaat ook zeker een mooi gezicht geven in de wijk. Het is een soort knipoog naar de grote boten van de race die een week later in de Scheveningse haven liggen.” Naast zeilen is er ook een heuse Telekids Discoshow, hier kunnen de kinderen na het zeilen dansen op hun favoriete muziek.

Schoolproject

De zeildag staat los van het Volvo Ocean Race scholenprogramma. Het digitale lespakket is gratis te downloaden en geschikt voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8. Het pakket bestaat uit tien thema’s, allemaal gekoppeld aan de Volvo Ocean Race. Het lespakket is te downloaden via: www.volvooceanracefestivaldenhaag.com

 

 

Tags: , Last modified: 8 juni 2015
Sluiten