Nieuws

Op zoek naar bemanning? Er is een nieuwe site in de lucht!

11:00

Ben je nog op zoek naar een bemanningslid voor aan boord? Of zoek je juist een boot waarop je mee kunt varen? In beide gevallen kun je een kijkje nemen op de website Tendrr. Dit is namelijk een online plek waar booteigenaren en opvarenden elkaar kunnen vinden.

In Nederland lopen de deelnemersaantallen bij sommige wedstrijden terug. Vaak is de reden hiervoor dat booteigenaren niet genoeg bemanning kunnen vinden. Dat is jammer, want er zijn vaak genoeg zeilers die wel mee zouden willen doen. Het probleem is dus dat deze twee partijen elkaar lastig vinden. Tendrr biedt hiervoor een oplossing en brengt deze twee samen. Het doel is om de participatie in de zeilsport te vergroten. Daarnaast houdt Tendrr zich ook bezig met het stimuleren van de jeugd en het zeilen.

De J109 Expecto leidt het klassement na twee dagen met overmacht

Van Nederland tot de Carieb

Het Watersportverbond heeft contact opgenomen met de initiatiefnemers van het Engelse platform en wil Tendrr in Nederland (meer) introduceren. Inmiddels zijn een aantal Nederlandse evenementen aan de kalender toegevoegd. Je vindt ook veel internationale evenementen, bijvoorbeeld in Engeland of in de Carieb.

Als watersportvereniging kun je een wedstrijd plaatsen in de kalender. Vervolgens kunnen booteigenaren een profiel aanmaken en een oproep plaatsen waarin zij aangeven dat er bemanning wordt gezocht. Zeilers die een boot zoeken, kunnen ook een profiel aanmaken en hun favoriete wedstrijden, klassen en verenigingen volgen. (Klik hiervoor op het sterretje naast het betreffende evenement.) Zodra er daarbinnen een plekje vrijkomt, wordt hij of zij hiervan meteen op de hoogte gebracht.

Dít vind je op de website

Bovenaan op de site vind je meerdere buttons. Onder de knoppen ‘Race’, ‘Train’ en ‘Charter’ kun je bekijken wie er wordt gezocht of wat er wordt aangeboden. Onder ‘Events’ kun je zien welke welke regatta’s er binnenkort plaatsvinden per regio. Zo is direct duidelijk dat van 25 juni t/m 1 juli de Pantaenius Shetland Race wordt gevaren en van 5 t/m 7 juli de Zeeland Regatta. De CrewMatch helpt booteigenaren om op korte termijn beschikbare en geschikte bemanning te vinden.

Onder de button ‘Region’ vind informatie onderverdeeld per regio. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Noord-Europa, de Scandinavië en verder (Middellandse Zee, Carieb en de Amerikaanse Oost-kust). Onder de knop ‘Crew’ zie je per evenement hoeveel bemanningsleden er nog worden gezocht.

Dus heb jij weleens moeite met het vinden van bemanning of een plek ergens aan boord? Wellicht helpt Tendrr je dan verder.

Omslagfoto en foto: Screenshots website Tendrr

Tags: , , , , , , , Last modified: 20 juni 2019
Sluiten