Promo

Flevoland Regatta: geliefde wedstrijd in nieuw jasje

Nu ook met een klasse voor beginnende wedstrijdzeilers

09:15

Flevoland Regatta

Dit jaar vindt de geliefde regatta vanuit Lelystad voor het eerst in drie jaar weer plaats. Zaterdag 10 en zondag 11 juni organiseert Watersport Vereniging Lelystad de Flevoland Regatta vanuit de Houtribhaven. De regatta ontstond een aantal jaar geleden als de zeer succesvolle Lenco Regatta. In 2017 veranderde de wedstrijd voor kajuitzeiljachten in de Blue water App Regatta. Nadat deze door onder andere corona een aantal jaren niet door kon gaan, heeft Watersport vereniging Lelystad besloten om het evenement in zijn volle glorie te herstellen. Meedoen kan dit jaar ook in een speciale klasse voor zeilers zonder wedstrijdervaring: de familie-cruiserklasse.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:

Voor elke wedstrijdzeiler wat wils

Het gaat een mooi weekend op het IJsselmeer worden, waar iedere wedstrijdzeiler in zijn element zal zijn. De Flevoland Regatta maakt deel uit van de verbondsbezem en is dus een officiële wedstrijd voor de verschillende klassen. De ORC-klasse (fullcrew), ORC-duohanded, eenheidsklasse, sportboten, SW-klasse en de familie-cruiserklasse zullen verspreid over twee dagen verschillende korte- en middellangebaanwedstrijden varen. Niet alleen de naam van de wedstrijd is nieuw, ook het programma is vernieuwd.

Flevoland Regatta

Familie-cruiserklasse

Nieuw is de familie-cruiserklasse, die speciaal is bedoeld voor teams die wedstrijdzeilen nog iets te spannend vinden, maar wel de sfeer van een regatta willen proeven. Natuurlijk hebben ze ook een officiële start en finish zoals bij de overige klassen en varen een lange baanwedstrijd op zaterdag en een middellang baan op zondag. De familie-cruiserklasse is dus bedoeld voor zeilers die (nog) niet vaak wedstrijden varen, maar dit wel op een laagdrempelige manier willen leren.

Mini Regatta met bestuurbare bootjes

Daarnaast komt er een walprogramma voor de jeugd. Zaterdag overdag, als de volwassenen aan het wedstrijdzeilen zijn, zal er een heuse Mini Flevoland Regatta plaatsvinden. Met radiografisch bestuurbare Micro Magic bootjes kunnen kinderen hun eigen wedstrijd varen in de havenkom van de Houtribhaven. Hiervoor kan de jeugd zich inschrijven via de website van Watersport vereniging Lelystad.

Flevoland Regatta

Barbecue en livemuziek

Na een hele dag wedstrijdzeilen op het water, is het zaterdagavond tijd voor een beetje ontspanning. De avond begint met een happy hour met aansluitend een culinaire barbecue.  Een liveband zal de avond compleet maken!

De Flevoland Regatta wordt georganiseerd door Watersportvereniging Lelystad en mede mogelijk gemaakt door de Provincie Flevoland, Gemeente Lelystad en andere sponsoren. Meedoen aan deze regatta? Schrijf je nu in via: flevolandregatta.nl

Tags: , Last modified: 6 april 2023
Sluiten