Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Kansen nog open voor olympisch ticket

09:40

Dag twee van de wereldbekerwedstrijden in het Zuid Franse Hyères begon zonder wind. Uiteindelijk zijn alle Nederlanders toch in actie gekomen met perfect zeilweer. De Team Delta Lloyd zeilers doen het goed in alle vijf de disciplines waarin ze deelnemen in Zuid-Frankrijk. Het 49erFX-team Annemiek Bekkering en Annette Duetz staat tweede in het klassement. De wedstrijden duren nog tot en met zondag 1 mei.

Olympisch ticket 49erFX

Bekkering en DuetzOp 28 april kwamen de 49erFX zeilsters voor het eerst in actie. Er stonden vier wedstrijden op het programma. Het team van Annemiek Bekkering en Annette Duetz scoorden: 8, 3, 2, 3 en staan daarmee op een tweede plaats in het klassement.

Claire Blom en Nina Keijzer wonnen een race, maar zeilden ook als 18e, 9e en 11e over de finishlijn. Daarmee staan ze achtste in het algemeen klassement. Nog niet genoeg voor hun olympische kwalificatie. Keijzer en Blom pakken dat laatste olympische ticket bij een top 6 score in de op land geschoonde eindrangschikking.

Mandy Mulder en Coen de Koning vierde in Nacra

De catamaranzeilers kwamen op de tweede dag vier keer in actie. Mandy Mulder en Coen de Koning scoorden een 9, 20, 7 en een 3. De vorm groeide gedurende de dag. De 20 is een schrapresultaat en daarmee staat het team op een goede vierde plaats.

Coen de Koning gaf de volgende reactie: “Dit is een belangrijk moment om te zien waar we staan. Alle goede zeilers zijn hier en dit is een goed meetmoment. We hebben al een poos geen wedstrijden gevaren. We missen wat scherpte en daar hebben we vandaag aan gewerkt. We hebben nog maar 99 dagen tot de spelen. Dat is niet zo veel. We moeten het goede materiaal nog uitzoeken om maar iets te noemen. Dat soort fine-tuning zijn we mee bezig.”

Heiner vijfde en Van Schaardenburg zevende in Laser

Heiner en Van SchaardenburgNicholas Heiner staat vijfde en Rutger van Schaardenburg zevende in het klassement in de Laser-klasse na vier gezeilde wedstrijden. Voor deze twee trainingspartners staat er in mei nog een WK op het programma in Mexico. Daarna kan Van Schaardenburg zich 100% op Rio richten.

Zegers en Van Veen stijgen in het klassement 

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen klimmen ook in ranglijst naar een zesde plaats op dag twee in de 470-klasse.

Windsurfster Lilian de Geus vecht terug 

Windsurfster Lilian de Geus klimt vandaag naar een zesde plaats in het klassement. Op de eerste dag zat De Geus er twee keer naast zoals ze zelf zegt. Vandaag heeft de surfster dat enigszins rechtgezet.

Bekijk hier alle uitslagen.

 

Tags: Last modified: 2 mei 2016
Sluiten