Actueel, Nieuws

Expositie Flying Colours in Amsterdam

14:42

Life – the Gallery Amsterdam laat de unieke kunstwerken van Jeremy Houghton (1974, Broadway, VK) zien in de expositie ‘Flying Colours’. Houghton is een internationaal geprezen en één van de meest opmerkelijke hedendaagse kunstenaars van dit moment. Zijn werk bestaat voornamelijk uit olieverf en aquarel schilderijen.

Jeremy Houghton

Serious Sailing, Oil on CanvasDe manier van schilderen van Jeremy Houghton is gericht op beweging en licht. Doordat dit ook belangrijke elementen zijn in de sport heeft hij in zijn carrière tot nu toe veel sport schilderijen gemaakt. Tijdens de Olympische spelen in Londen van 2012 was hij zelfs één van de officiële kunstenaars. In die periode heeft hij onderzoek gedaan tijdens trainingen en wedstrijden van sporters, waaronder zeilers. Hierin kon hij zijn liefde voor water en watersporten kwijt. Op basis van zijn observaties is een serie zeil schilderijen tot stand gekomen die te zien zijn in de expositie Flying Colours.

Head On, Watercolour on Paper

De opening van Flying Colours vindt plaats op zaterdag 3 mei 2014, van 16:00 tot 19:00 uur in Life – the Gallery Amsterdam, Lauriergracht 96. De Britse kunstenaar Jeremy Houghton zal tijdens de opening aanwezig zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op www.lifeamsterdam.nl

Last modified: 5 april 2014
Sluiten