Actueel, Nieuws, Olympische Spelen, Zeilen nieuws

ISAF schrapt windsurfen van OS 2016

16:44

KitesurfenISAF schrapt windsurfen van OS 2016. Totaal onverwacht heeft de ISAF gestemd voor het toelaten van kitesurfen als een olympische sport op de Spelen van 2016 in Brazilië.
KitesurfenTotaal onverwacht heeft de ISAF, International Sailing Federation, gestemd voor het toelaten van kitesurfen als een olympische sport op de Spelen van 2016 in Brazilië. Met 19 tegen 17 stemmen kreeg kitesurfen de voorkeur boven windsurfen voor de Olympische Spelen van 2016.

ISAF President Göran Petersson zei: ‘Deze beslissing kondigt een nieuw tijdperk aan voor het zeilen en wij verwelkomen de nieuwe klasse in de ASAF-familie.’
‘Kitesurfen heeft bewezen dat het al in de lijst van perstigieuze ASAF-evenementen behoort en het is een fantastische toevoeging aan het zeilprogramma van de Olympische Spelen in 2016,’ aldus Petersson.

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe reageerde via‏ @dorsports op Twitter: ‘Indeed breaking news!! No more windsurfing @2016 Olympic games I got a couple of boards for sale any one!???’ (MB)

Tags: , , Last modified: 7 mei 2012
Sluiten