Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Informatieavond 200 Myls SOLO

13:45

Zeilers die op zoek zijn naar een uitdaging kunnen ook dit jaar deelnemen aan de 200 Myls SOLO race. Op 4 april wordt bij WSV het Y in het clubschip in Durgerdam een informatieavond gehouden. Aanvang 20.00 uur.

Zeilers die op zoek zijn naar een uitdaging kunnen ook dit jaar deelnemen aan de 200 Myls SOLO race. Op 4 april wordt bij WSV het Y in het clubschip in Durgerdam een informatieavond gehouden. Aanvang 20.00 uur.

De 200 Myls SOLO is een jaarlijks terugkerend evenement dat begint in Durgerdam.  De start is op woensdag 26 september tussen 7.00 en 10.00 uur.  Er mogen maximaal 100 deelnemers mee doen. De zeilers hebben de keuze uit vier banen van elk 200 mijl.  Deelnemers dienen op zondag 30 september voor 12.00 uur de finishlijn in Durgerdam te zijn gepasseerd.

Onderweg dient iedere schipper in totaal minimaal 27 uur rusttijd te nemen, verdeeld over tenminste drie afzonderlijke periodes van minimaal 6 uur. Van die rustperiodes dient er tenminste één voor anker liggend te worden doorgebracht. De schuttijden worden eveneens als rust geklokt.  Door de rusttijd optimaal af te stemmen op weer, stroom en wind is het naast doorzetting en uithoudingsvermogen dus ook vooral een tactische wedstrijd. Er wordt gestreden volgens een ruim geïnterpreteerd SW-handicapsysteem. Elke vorm van zeilvoering is toegestaan.

Deze Nederlandse klassieker onder de solisten werd in 1996 voor het eerst door de initiatiefnemer Jan Luyendijk georganiseerd. Na zijn overlijden in 2007 werd zijn geesteskind voortgezet  in een stichting bestaande uit uitsluitend vrijwilligers.

De deelnemers zijn tijdens de race met tracing & tracking te volgen www.200myls.nl. Op deze internet site staat gedetailleerde informatie over veiligheid, regelgeving en leuke verhalen uit het verleden.

Dat de 200 Myls Solo niet zomaar een tochtje is blijkt wel uit afgelopen jaar. Van de 86 schepen die aan de start verschenen hebben er maar 27 de finish gehaald. De race wordt bekostigd uit inschrijfgeld en sponsoring. Het inschrijfgeld bedraagt 100 euro. 
Voor meer informatie: http://www.200myls.nl/.

Tags: Last modified: 22 maart 2012
Sluiten