Nederlandse wedstrijden

200 Myls ‘Solo’ volgende week van start!

17:47

Solozeilen. De één heeft het nog nooit gedaan, de ander vaart gewoon een wedstrijd van meerdere dagen alleen. Voor die laatste categorie is er de 200-Myls ‘Solo’, een Nederlandse klassieker die al vanaf 1996 jaarlijks van start gaat.

Volgende week woensdag (22 september) gaat de race weer van start. De deelnemers moeten zo snel mogelijk 200 mijlen afleggen. Ze kunnen daarbij kiezen uit vijf wedstrijdbanen die over het IJsselmeer, de Waddenzee en de Noordzee lopen. Slim omgaan met de wind, het tij en vooral de verplichte rusttijden kunnen doorslaggevend zijn. Op zondag moeten de deelnemers voor 12.00 uur de finishlijn voor Lelystad weer passeren.

Rusttijd betekent gezelligheid

Onderweg dient iedere schipper een  minimale rusttijd te nemen die vastgesteld is op basis van de handicapfactor van de boot. De rusttijd moet verspreid worden over tenminste drie periodes, waarin de deelnemers elkaar vaak opzoeken. Zo wordt een solorace toch nog een sociale gebeurtenis. Benieuwd hoe dat precies in z’n werk gaat? Bekijk de website van de 200-Myls.

Volgende week meer over de 200-Myls ‘Solo’, als deze van start gaat! Geniet in de tussentijd van onderstaand filmpje van onze favoriete zwaarweerzeiler Idris. Met zijn boot Dixbay ging hij de uitdaging aan om in één weekend, alleen, alle IJsselmeerhavens te bezoeken.

Tags: Last modified: 27 september 2021
Sluiten