Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Hydroptère bijna uitgevlogen

15:49

DCNS, hoofdsponsor van Hydroptère, zegde vorige week officieel het vertrouwen op in het project. Daarmee verloor  initiatiefnemer Alain Thébault een belangrijke steun in hun gooi naar het Transpac-record.


DCNS, hoofdsponsor van Hydroptère, zegde vorige week officieel het vertrouwen op in het project van snelheidsrecords. Daarmee verloor initiatiefnemer Alain Thébault een belangrijke steun in hun gooi naar het Transpac-record.

Sponsor trekt zich terug
De Franse scheepsbouwer DCNS geeft aan dat de aanwezigheid van de snelste trimaran ter wereld in San Fransisco geen voordelen meer kent voor de werf. Bij gebrek aan een marktaandeel in de Verenigde Staten zeggen ze de samenwerking die tot 2014 zou duren per direct op. Het slechte weer dat Hydroptère sinds de zomer in de haven van San Fransisco heeft gehouden heeft daarbij ook parten gespeeld. Thébault geeft de hoop om het record van San Fransisco naar Honolulu te verbreken echter niet op en is naarstig op zoek naar nieuwe sponsoren. Ook tijdens Boot Düsseldorf zal hij aanwezig zijn om het aantal sponsoren binnen Europa weer aan te vullen.

Hydroptère 2
Het nieuws kwam min of meer tegelijk met de mededeling dat er een nakomeling van Hydroptère op komst is in 2015. De ontwerpers van VPLP (bekend van BMW ORACLE en Banque Populaire) en HDS (bekend van Artemis Sailing, Volvo Open 70 Groupama en de MOD70 trimarans) zijn begonnen aan het uiteindelijke ontwerp van Hydroptère 2. Op de website legt Thébault uit dat de huidige Hydroptère bijna aan de grenzen van haar racepotentieel zit. Ook de snelheidsrecords die eerder in handen waren van het project zijn recentelijk weer verbroken door kitesurfers en SailRocket van Paul Larsen. “Het ontwerp van Hydroptère ligt in feite nog in de jaren negentig. Het is tijd voor iets nieuws dat zich volledig op snelheidsrecords op de oceanen toespitst”, aldus Thébault. De nieuwe Hydroptère 2 moet als eerst het record over de Atlantische Oceaan gaan breken en het 24-uursrecord.    

 

Tags: Last modified: 12 december 2012
Sluiten