Nieuws

Bewonder tientallen multihulls in het Franse La Grande-Motte

12:00

Van 24 tot en met 28 april liggen meer dan zestig multihulls afgemeerd in de haven van La Grande-Motte. Het is de tiende keer dat Le Salon du Multicoque plaatsvindt. Meerrompige boten, de unieke sfeer die heerst in de Franse badplaats en internationale, enthousiaste multihull-fans maken het tot een bijzonder evenement.

De diversiteit is groot binnen de catamarans en trimarans die worden getoond. Er zullen meerdere Europese en wereldpremières plaatsvinden. Onder andere boten van de merken Bali catamarans, Fountaine Pajot Sailing Catamarans, Lagoon, Nautitech Catamarans en Trimaran Tricat kun je bezichtigen. De Marsaudon TS 5, de Neel 47 en de indrukwekkende Dragonfly 32 EVOLUTION zijn drie van de vijf boten die wereldwijd voor de eerste keer worden getoond. Bekijk hier de lijst van alle boten die eind april in de haven van La Grande-Motte liggen.

10 jaar Le Salon du Multicoque

In 2010 werd de Le Salon du Multicoque voor het eerst gehouden. Destijds was de insteek duidelijk: multihulls op een speciale plek én op een exclusieve manier aan de wereld showen. In 2014 was het evenement ontwikkeld tot een echt internationaal evenement. Het concept paste perfect in de behoeften van de botenbouwers. Bezoekers kwamen van over de hele wereld om het brede aanbod aan boten te ontdekken.

In 2016 kende de beurs recordbrekende bezoekersaantallen en verkopen. Vorig jaar lagen er niet minder dan 60 multihulls (waarvan 10 wereldpremières) te wachten om bekeken te worden door het publiek. Mede door het uitstekende weer was dit ook een zeer geslaagde editie.

 24 t/m 28 april

Dit jaar vindt de Le Salon du Multicoque, ofwel de International Multihull Boat Show, plaats van woensdag 24 tot en met zondag 28 april. Van woensdag tot en met zaterdag is de beurs van 10.00 uur tot 19.00 uur geopend. Op zondag sluiten de deuren een uur eerder, om 18.00 uur. Wil jij een bezoek brengen aan de bootshow? Klik op deze link voor meer informatie.

Omslagfoto en foto’s: Erik van Kasteel

Tags: , , , , Last modified: 19 april 2019
Sluiten