Nieuws

Hessels gestopt met Sonar-team

09:51

MUdo Hessels, stuurman van het succesvolle Nederlandse paralympische Sonar-team, is gestopt met topzeilen. Hij heeft last van blessures en wil meer tijd besteden aan zijn werk bij KPMG.

In Hyères, waar komende week de ISAF wereldbekerwedstrijden op het programma staan, is Hessels er niet meer bij. Marcel van de Veen heeft de helmstok van zijn vroegere stuurman overgenomen. Mischa Rossen is van voordekker gepromoveerd tot middenman en Miranda Wevers maakt de bemanning van de driemansboot compleet als voordekker.
Coach Ronald van Vianen: “We beginnen een klein beetje opnieuw in de Sonar. We moeten kijken waar we staan. We hebben in ieder geval een goede trainingssessie er op zitten in Valencia.”
Onder leiding van Udo Hessels werd het Sonar-team wereldkampioen in 2010 en won het goud tijdens de Paralympische Spelen in Weymouth. Naast het vernieuwde Sonar-team zullen ook de paralympische 2.4mR-zeilers, waaronder wereldkampioen Guus Bijlard, maar ook Barend Kol en Rolf Schrama in actie komen in Hyères.

Last modified: 23 april 2021
Sluiten