Actueel, Nieuws

Hemelvaart zeiltocht naar Lowestoft

12:57

De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK ) organiseert vanaf woensdag 13 mei 2015 voor leden en niet-leden een Hemelvaartstocht naar Lowestoft, Engeland. Deelnemers kunnen op eigen gelegenheid naar Lowestoft varen en daar aansluiten of zich op een van de twee vertrekplaatsen aansluiten om gezamenlijk te vertrekken.

combi kaartProgramma

In verband met het getij vertrekt de vloot op woensdagavond 13 mei tegen middernacht vanuit zowel IJmuiden als de Roompot. Dit betekent dat de meeste boten tegen donderdagavond in Lowestoft aankomen, afhankelijk van de weersomstandigheden. De deelnemers worden in Lowestoft ontvangen met een steigerborrel om de overtocht te vieren.

Vrijdagochtend staat een activiteit gepland met de Veiligheidscommissie van de NVvK, de focus ligt hier op de tochtvoorbereiding en hoe deze is verlopen. De middag biedt de mogelijkheid voor een bezoek aan de omgeving. Een aanrader van de organisatie is om met de trein naar Norwich te gaan. Dit is een oude stad met veel bezienswaardigheden, zoals het kasteel, de kathedraal en het Sainsbury Centre for Visual Arts.

Lowestoft’s Avonds is er een gezamenlijk diner in het clubhuis van de Royal Norfolk & Suffolk Yacht Club, waar voor de liefhebbers op zaterdagochtend ook de mogelijkheid bestaat om te genieten van een ‘full english breakfast’. Rond een uur of 10 is er palaver voor de terugtocht. De organisatie verwacht dat iedereen in de loop van zondagochtend  17 mei weer terug is in Nederland.

Meer informatie en inschrijven: www.kustzeilers.nl

 

Last modified: 9 april 2015
Sluiten