Actueel, Nieuws, Wedstrijden

Heiner Pups vormen eigen matchrace team

11:06

Drie fanatieke jonge zeilers willen in de voetsporen treden van hun voorbeeld Roy Heiner. Het drietal is in opleiding geweest bij de wedstrijdopleiding Team Heiner Pups en kiest nu voor een eigen matchrace team, Team Dutch Wave.

Van links naar rechts: Niek de Boer, Jelmer van Beek en Robin Jacobs

Team Dutch Wave bestaat uit schipper Jelmer van Beek ( 21, Leiden), Robin Jacobs (22, Rotterdam) en Niek de Boer (24, Groningen). “Ik vind matchracen het allerleukste wat je met een zeilboot kan doen,” begint Van Beek. “In een wedstrijd varen slechts twee boten tegen elkaar. Het is dus alles of niets.” Van Beek kwam via het matchracen drie jaar geleden bij Team Heiner Pups. Daar deed hij veel ervaring op in verschillende disciplines van de zeilsport.  “We hebben met de Pups een goed jaar gehad met diverse overwinningen en een zevende plek op het Jeugd WK in Polen. Maar ik kijk er heel erg naar uit om met dit eigen team me weer volledig te richten op het matchracen.”

Australië

Zeilfoto Dutch WaveBegin november vertrekt het team naar Sydney om daar aan twee grote internationale wedstrijden mee te doen. Trimmer Robin Jacobs: “Sydney is het walhalla van de zeilsport. Daar zijn de beste zeilers van de wereld te vinden. We mogen aansluiten bij de jeugd trainingsprogramma’s van twee grote clubs. We blijven tot januari, zodat we als afsluiter de klassieker Sydney Hobart kunnen meevaren. Het is altijd al een droom voor mij geweest daar te mogen zeilen. Als dat op deze manier kan, is dat geweldig voor de ontwikkeling van het team en mij.”

Doel Team Dutch Wave

Het uiteindelijke doel van Team Dutch Wace is de World Match Racing Tour (WMRT). Twaalf evenementen over de hele wereld met een prijzengeld van een miljoen dollar. De concurrentie is moordend. De wedstrijden worden gezeild op de spectaculaire M32 catamarans.

Om mee te doen aan de WMRT is een top 3 plek bij de kwalificatiewedstrijden noodzakelijk, die starten in april 2017. Niek de Boer: “Tot die tijd hebben we nog genoeg te doen. We moeten veel trainen, en ook randvoorwaarden als sponsoring goed regelen. Dat kost tijd. Maar we hebben er waanzinnig veel zin in.”

Tags: , Last modified: 21 september 2016
Sluiten