Actueel, Nieuws

Grootste aandeel voor Barts Bash Venue in Nederland

09:50

Het duurde even om de ruim 30.000 zeilers die meededen aan de Barts Bash te verwerken. Het waren ruim 28.000 zeilers meer dan de organisatie van de Barts Bash had berekend. Maar de uitslag is er.

De Barts Bash, een fund raising evenement ter promotie van de zeilsport is gewonnen door een Zweedse zeiler. Het evenement werd op Engels initiatief georganiseerd ter eren van de tijdens de America’s Cup overleden zeillegende Andrew – Bart – Simpson.

Grootste deelnemersveld

Delta Lloyd Open Dutch Championships Verwacht werd dat de meeste zeilers op een club in Engeland bijeen zouden komen, maar niets is minder waar. Het evenement waar de meeste zeilers op een dag deelnamen was verrassend genoeg de Delta Lloyd Open Dutch Championships op het International Sailing Center Medemblik, dat werd georganiseerd door het Watersportverbond en Tig Sports.

Inspiratie

Het evenement kan gezien worden als een wereldwijde promotiestunt voor de passie voor zeilen. In Nederland trok ex-Delta Lloyd Kernploeg-zeilster Annemieke Bes de kar om het evenement te promoten bij clubs en verenigingen. Het Watersportverbond besloot dat initiatief te steunen door alle deelnemers van de Delta Lloyd Open Dutch Championships op zondag op te geven voor de Barts Bash.

Het Watersportverbond is verrast dat de Delta Lloyd Open Dutch Championships het evenement met het grootste deelnemersveld is gebleken en spreekt over ‘Een fantastische wijze om de passie voor zeilen in Nederland tentoon te stellen.’

Nederlandse jeugd zeilt in top

Kers op de taart van dit inspirerende evenement is dat de Nederlandse jeugd in het Rookies-klassement een eerste, tweede en derde positie heeft verzeild. Dat belooft wat voor de toekomst.

 

Foto: Nynke Plaatsman

Last modified: 5 november 2014
Sluiten