Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Groeneveld en Krol eindigen op zevende plek

10:19

Renee Groeneveld en Steven Krol eindigen op het Europees Kampioenschap Nacra17 op de zevende plek. Het andere duo uit de Delta Lloyd Kernploeg Mandy Mulder en Coen de Koning doen het minder goed en eindigden op de 20e plek. 

Uitdagende omstandigheden

Mandy Mulder met Coen de KoningCoach Mitch Booth: “Het is geen geweldig resultaat maar wel bemoedigend. De week werd gekenmerkt door heel veel wind. Zeg maar, zeer uitdagende omstandigheden. Mandy en Coen scoorden wisselende resultaten. Het is geen excuus, maar twee keer waren ze echt ongelukkig. Vlak voor de finish, in een winnende positie, omslaan. Tevens werden ze gediskwalificeerd voor te vroeg starten in een race die ze als tweede eindigden. Ook Renee en Steven hadden zulke situaties en hadden beter gekund. Met andere woorden, we gaan hard genoeg, dat hebben we vastgesteld maar we kunnen beter met betrekking tot tactische vaardigheden en het zeilen van de wedstrijd zelf.”

Renee Groeneveld: “Wij zijn op zich blij met dit resultaat. Het ging beter dan van het voorjaar. Maar het moet een stapje beter. Iedereen was er, ook de niet-Europeanen. We hadden een aantal procesdoelen deze week, daar was de focus op. We kwamen niet voor de eindoverwinning. Maar het klopt dat we een paar fouten gemaakt hebben met grote consequenties.”

Road to Rio

Aan het einde van de maand gaan beide teams naar Rio de Janeiro om zich voor te bereiden op het olympische test evenement van 2 tot en met 8 augustus, met een groot deel van de Delta Lloyd Kernploeg.

“We hebben veel geleerd deze week en gaan snel naar Rio. Daar trainen we een blok met Mischa Heemskerk en dan neemt Mitch het weer over op 1 augustus. We zijn lekker aan het bouwen met twee teams,” aldus Groeneveld.

Uitslagen  

1 Martinez / Pacheco ESP 23
2 Bissaro / Sicouri ITA 42
3 Besson / Riou FRA 46
7 Groeneveld / Krol NED 69
9 Van de Velden / Visser ARU 80
20 Mulder / De Koning NED 86
25 Delnooz / Van Leeuwen NED 116

 

Fotografie: Laurens Morel

Last modified: 13 juli 2014
Sluiten