Nieuws

Goofies winterzeilseizoen afgerond

14:59

Afgelopen zaterdag werden op de Oosterschelde voor Colijnsplaat de winterwedstrijden voor het seizoen 2011-2012 afgerond. Afgelopen zaterdag werden op de Oosterschelde voor Colijnsplaat de winterwedstrijden voor het seizoen 2011-2012 afgerond. Met een forse (5 bfr) en koude wind gebeurde dat geheel in de stijl van een echte winterwedstrijd. In verband met de zeer lage waterstand moest de start een uur worden uitgesteld zodat alle boten de haven konden verlaten.

De baan

De Goofen hadden er bij het uitzetten van de baan gekozen voor een “werk baan” De bemanningen moesten keihard werken om de vele wendingen van de baan te kunnen volgen: gijpen, overstag gaan, de spinaker hijsen, neerhalen, opvouwen en weer hijsen. Na afloop waren de zeilers dan ook meer moe dan koud.

Met de laatste wedstrijd werden ook de plaatsen in het algemeen klassement definitief verdeeld. Daarbij liepen twee gedoodverfde winnaars hun eerste plaats mis omdat ze niet aan de laatste wedstrijd konden meedoen.

De resultaten van de wedstrijden van april 2012

Bij ORC 1 en IRC 1 won IL CORVO van Astrid de Vin uit Breskens  voor Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK en Lennard van Oeveren uit Heinkenszand met de MOTIONS die derde werd.

ORC 2 t/m 5 en IRC 2

ORC 2/5 In deze klasse werd Jan Bom uit Wissenkerke met de DRUZIX winnaar voor Kees Meijer uit Waalre met de SWITCH  en Axel Meijvis uit Kapellen(B) die met de Jou-Jou derde werd. In IRC 2 werd Wim Harmsen uit Oorschot met de LUCTOR ET EMERGO winnaar voor Christian Stevid uit Overijse (B) met de BLACKPIG .

Ongemeten groter dan 10 meter

De overwinning was voor Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4 voor Yve Aertssen uit Stabroek (B) met de Y-KNOT en Bert Jansen uit Berghem (B) die met de PRINCE DE PETARCQ derde werd.

Ongemeten kleiner dan 10 meter

De overwinning ging naar de pijlsnelle Melges DRV van David van de Plasse uit Goes voor de LECAS van Declercq uit Merksem (B) en J van Eerten uit Kortgene met de AXIE  derde werd

Overall klassement

Na afloop van de dit seizoen konden de onderstaande zeilers in hun overall ( de overallprijs) worden gehesen. Wijs geworden door pas problemen vorig jaar waren er nu alleen XXL overals te vergeven. Bij ORC 1 was de overallwinnaar Marco de Bat uit Terneuzen met de BATTELEUR voor Peter de Ridder uit Gorkum met de CHECKMATE die de laatste wedstrijd niet meer mee zeilde en daarmee een bijna zekere 1e plaats miste. In IRC 1 was de Overallwinnaar Peter de Ridder uit Gorkum met de CHECKMATE voor Marco de Bat uit Terneuzen met de BATTELEUR.

Bij ORC 2-5 waren de overallwinnaars Sjoerd en Kees Meijers uit Waalre voor Jan Bom uit Wissenkerke met de DRUZIX. In IRC 2 werd overall winnaar Wim Harmsen uit Oorschot met de LUCTOR ET EMERGO. Voor Johan Bol uit Kruiningen met de ABOEN. Johan verspeelde de kans op een 1e plaats door niet mee te doen in de laatste wedstrijd.

Ongemeten groter dan 10 meter

Overallwinnaar werd Bert Jansen uit Berghem (B) met de PRINCE DE PETARCQ voor Luc Feremans uit Schilde (B) met de PLAYSTATION 4

Ongemeten boten kleiner dan 10 meter

Overallwinnaar in deze klasse werd Declercq uit Merksem (B) met de LECAS voor J van Eerten uit Kortgene met de AXIE

Volgende en de eerste Goofies wedstrijd van het seizoen 2012-2013 op 6 oktober 2012

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 12 april 2012
Sluiten