Nieuws, Olympische Spelen, Zeilen nieuws

Goede dag Laserzeilers in Medemblik

16:33

De Laserzeilers Rutger van Schaardenburg en Roelof Bouwmeester kunnen terugkijken op een succesvolle eerste dag van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik.De Laserzeilers Rutger van Schaardenburg en Roelof Bouwmeester kunnen terugkijken op een succesvolle eerste dag van de Delta Lloyd Regatta in Medemblik.
De trainingsmaatjes en tegelijkertijd rivalen voor het olympische ticket wisten samen alle drie de races te winnen. Rutger ging tweemaal als eerste over de finish. Roelof pakte de zege in de laatste race van de dag.

”Twee overwinningen. Dat is een mooie start. Alleen de laatste race ging minder. Ik was niet scherp genoeg bij de start,” aldus Rutger van Schaardenburg die in Medemblik de beste papieren heeft om zich te kwalificeren voor de Spelen.

”De selectie speelt wel in mijn achterhoofd. Ik probeer mijn races zo normaal mogelijk te zeilen.”

“Het was een groot gevecht de hele dag,” aldus Bouwmeester. “Vooral na de tweede race had ik een baalmoment. Het was een hele slechte wedstrijd. Gelukkig lukte het in de laatste race wel.”

Met de nationale selectie vertelde Roelof niet bezig te zijn. ”Ik heb het niet zelf in de hand. Ik kan alleen maar mijn best doen. Gelukkig ziet het qua wind er voor de komende dagen goed uit.”

Tekst en fotografie Eric van Staten/ Zeilen.nl

Tags: , , Last modified: 22 mei 2012
Sluiten