Nieuws

Goed begin zeilsters Berkhout en Westerhof

AMSTERDAM - Zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof zijn goed begonnen aan het WK in het Australische Perth. 

11:48

AMSTERDAM – Zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof zijn goed begonnen aan het WK in het Australische Perth. 

AMSTERDAM – Zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof zijn goed begonnen aan het WK in het Australische Perth. 

Het Nederlandse duo eindigde maandag in de eerste races van de 470-klasse als vierde en tweede en bezet in de tussenstand de tweede plaats. Berkhout en Westerhof verdedigen in Perth hun wereldtitel.

Berkhout en Westerhof verdedigen in Perth hun wereldtitel. ”Zo beginnen we een WK graag. Stabiel onder ‘tricky’ omstandigheden”, twitterde Berkhout na de races.

Van Rijsselberge

Ook windsurfer Dorian van Rijsselberge zat meteen voorin. De Texelaar zeilde in de eerste race van de RS:X-klasse naar de zege en eindigde als derde in de tweede race. Hij staat in de tussenstand derde met 1 punt meer dan de Israëliër Nimrod Mashich en de Pool Piotr Myszka.

Van Rijsselberge is al zeker van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar, dus hij heeft maar een doel: goud in Perth. Hij was tevreden over zijn optreden.

”Het was een mooie dag. Lekker windje en goed de ruimte. In de tweede race had ik wel een slechte start en moest ik het water inspringen om een plastic zak van mijn vin te halen.”

Bouwmeester

Roelof Bouwmeester begon voortvarend in de laserklasse met de tweede plaats in race één. Hij vervolgde met de negende plaats in de tweede race, hetgeen hem in de totaalstand op de dertiende plaats bracht.

Vanwege het grote aantal deelnemers wordt er in de laser in drie groepen gevaren. Rutger van Schaardenburg belandde door de vierde en achtste plaats in zijn twee races op de vijftiende plaats in de algemene tussenstand.

Groeneveld

Bij het matchracen staat het team met Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien de Koning in de herkansingspoule op zes punten uit tien races, goed voor de zesde plaats.

De beste vier mogen door naar de kwartfinales, waarvan de boot met Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering al zeker is.

© ANP

Last modified: 12 december 2011
Sluiten