Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

‘Gisteren was alles nog goed’

20:03

Hans Horrevoets

Hans HorrevoetsVrijdag 18 mei 2012 is het precies zes jaar geleden dat zeezeiler Hans Horrevoets tijdens de Volvo Ocean Race (VOR) om het leven kwam. Zijn overlijden kwam hard aan in de internationale en nationale zeilwereld. In Miami waar de huidige VOR-vloot momenteel ligt afgemeerd, worden deze dagen ook herinneringen aan Hans opgehaald. Aanstaande zondag starten de zes 70-voeters in de zevende etappe terug naar Europa. Hans kwam daar nooit meer aan…Hans HorrevoetsVrijdag 18 mei 2012 is het precies zes jaar geleden dat zeezeiler Hans Horrevoets tijdens de Volvo Ocean Race (VOR) om het leven kwam. Zijn overlijden kwam hard aan in de internationale en nationale zeilwereld. In Miami waar de huidige VOR-vloot momenteel ligt afgemeerd, worden deze dagen ook herinneringen aan Hans opgehaald. Aanstaande zondag starten de zes 70-voeters in de zevende etappe terug naar Europa. Hans kwam daar nooit meer aan…

Tragedie
“Uit respect en uit verdriet zullen we tijdens de komende etappe van Miami naar Lissabon allemaal aan Hans denken”, aldus Mike Sanderson, destijds schipper van de ABN AMRO One en momenteel van Team Sanya. “Op bijna elke boot in deze race zit iemand die direct betrokken was bij het verlies van Hans. De hele Volvo-familie was behoorlijk aangeslagen. Zijn overlijden was de grootste tragedie in ons tijdperk van de Volvo Ocean Race.” Hans Horrevoets was de vijfde en meest recente zeiler die in de 39-jarige historie van deze oceaanrace zijn leven verloor.

De Australiër Nick Bice was aan boord van de ABN AMRO Two toen het ongeluk gebeurde. In de vorige Volvo Ocean Race van 2008-2009 hij deel uit van Team Delta Lloyd en in de huidige editie is Bice bij Team Sanya werkzaam als walploeg manager. Hij koestert warme gedachten aan Hans: “Hij was net zo’n goede vent aan boord als op de wal. Hans was fantastisch om erbij te hebben. Hij wordt erg gemist.”

‘Gisteren was alles nog goed’
Hans’ vrouw Petra van Rij bleef ontredderd met hun jonge dochter Bobby en zwanger van de tweede achter. Het waren roerige en verdrietige tijden met als een keerpunt de reis die zij in 2010 met haar dochters maakt. Deze week presenteerde zij haar boek ‘Gisteren was alles nog goed’. Van het één kwam het ander en zo richtte Petra samen met haar zus Marijke de stichting De Jonge Weduwe op.

Fotograaf Ronald Koelink maakte op 15 maart 2005 tijdens de crew selectie van ABN AMRO Two bovenstaande foto van Hans.

Tags: , Last modified: 18 mei 2012
Sluiten