Actueel, Nieuws

Gevecht om olympisch ticket op EK Laser

09:29

Dag 3 EK Laser Aarhus

De strijd om een olympisch ticket in de Laser-klasse, dat deze week wordt beslist tijdens het Europees kampioenschap in het Deense Aarhus, blijft ongekend spannend. Na drie dagen en zes races staat Nicholas Heiner op een tweede plaats in het klassement. Zijn opponent Rutger van Schaardenburg vierde.

Los van een podiumplek, zijn beide zeilers natuurlijk vooral met hun onderlinge competitie bezig. “De focus ligt op de wedstrijd, maar soms nemen je emoties wel eens de overhand, en kijk je toch naar wat anderen doen, en dat bevordert de prestaties niet. Daarom was vandaag zo’n goede dag, met een goede focus en dat loont zich”, aldus Van Schaardenburg.
Heiner was dinsdag tijdens de tweede race minder gelukkig en werd dertiende. “Echt zonde. Complete aftrek deze race. Dan vaar je zo’n goede eerste pot, en dan zit je in de tweede race aan de verkeerde kant van de shift. De wind draaide compleet tegen. Echt jammer. Maar goed. Nog drie dagen te gaan. Gewoon hard varen dan moet het goedkomen.”

Degene met het best opgetelde resultaat van zowel het WK in Canada (begin juli) als dit EK wint de nationale selectie, en dus een felbegeerd ticket naar Rio. Een klassering bij de eerste 20 is een vereiste, waarbij een 20e plek 1 punt oplevert, en een 1e plek 20 punten. Heiner begon dit EK met een 2-0 puntenvoorsprong na het WK in Canada.

Tags: , , Last modified: 24 juli 2015
Sluiten