Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

‘Gemeente Súdwest-Fryslân schrapt bruggeld’

10:39

Een vrouw betaald bruggeld in Friesland

Gemeente Súdwest-Fryslân schrapt het bruggeld. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Het bruggeld dat bij opening werd binnengehengeld wordt vervangen door hoger ligplaatstarief. De gemeenteraad beslist in december over het voorstel.

Een vrouw betaald bruggeld in FrieslandGemeente Súdwest-Fryslân schrapt het bruggeld. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Het bruggeld dat bij opening werd binnengehengeld wordt vervangen door hoger ligplaatstarief. De gemeenteraad beslist in december over het voorstel.

Het bruggeld voor pleziervaart wordt in Friesland doorgaans geïnd door middel van een hengel met daaraan een klompje. “Het hoort bij onze cultuur, maar het is voor velen ook een bron van ergernis”, zegt Maarten Offinga, wethouder van Gemeente Súdwest-Fryslân tegenover de Leeuwarder Courant.

Jaarlijks wordt op deze manier zo’n 200.000 euro binnengehaald. Om dat verlies te compenseren wil de gemeente de liggelden met een kwartje per strekkende meter verhogen. De gemeenteraad beslist eind 2012 over het voorstel.

Gemeente Súdwest-Fryslân is op de Noord-Oostpolder in oppervlak de grootste gemeente in Nederland. Het gebied ligt ruwweg in de driehoek Kornwerd-Stavoren-Sneek.

Foto ANP Koen van Weel

Tags: Last modified: 8 november 2012
Sluiten