Actueel, Nieuws

Flevo Marina en Team Heiner bundelen krachten

07:10

Flevo Marina en Team Heiner bundelen hun krachten. Gezamenlijk werken deze partijen aan de ‘haven van de toekomst’. Volgens de partijen is uit recent onderzoek is gebleken dat zo’n 70% van de huidige watersporters meer vermaakt wil worden in en om de haven. “Dat is precies wat wij gaan doen. Voor verschillende doelgroepen worden nieuwe activiteiten ontplooit”, volgens Peter de Vries, directeur Flevo Marina.

Haven van de toekomst

Flevo Marina luchtfotoOm te beginnen wil Flevo Marina ook een opleidingshaven voor de jeugd zijn met als eerste aftrap de ondersteuning van de Team Heiner Pups. De haven Flevo Marina in Lelystad is de thuishaven van de Team Heiner Pups. De jonge zeilers trainen vanuit deze haven en onderhouden de boot met gebruik van de haven faciliteiten. Daarnaast worden aan families in de haven activiteiten aangeboden. “Zo kunnen zij bijvoorbeeld meedoen aan de woensdagavondwedstrijden op onze gezamenlijke Max Fun 35 en zijn wij bezig met verdergaande havenactiviteiten. Tot slot gaan we op wedstrijd- en toerzeilgebied ook een aantal initiatieven opzetten. Zeiltechnische cursussen, toertochten, avondzeilen en diensten ter ontzorging van het zeilen worden uitgewerkt”, zegt De Vries.

Samen het water op

Om de samenwerking duidelijk zichtbaar te maken is de Max Fun 35 van Team Heiner voorzien van een nieuw uiterlijk. Op de bakboordzijde prijken de huisstijl kleuren van Flevo Marina, op de stuurboordzijde die van Team Heiner.

Medewerkers van Flevo Marina hebben een wedstrijdteam geformeerd en zullen regelmatig op de Max Fun 35 op de wedstrijdbaan te zien zijn. Op hun programma staan wedstrijden zoals de woensdagavondwedstrijden in Lelystad, 24-uurs race, oktoberraces en de Ronde van Noord Holland. “Het is heel inspirerend om met een partner te werken die de sport niet alleen een warm hart toe draagt, maar het ook uitoefent. We versterken elkaar door de kennis en kunde aan de klant te bieden, en ook door een platform te creëren om dat klanten en medewerkers op het water te laten beleven”, aldus Roy Heiner.

Doop

Op zaterdag 9 mei vindt de Flevo Marina Watersport Experience plaats in de haven. Tijdens dit evenement – dat aansluit bij de landelijke week van de watersport – zal mevrouw Rinkje Tromp van Toerisme Flevoland de boot dopen. Nadat de boot gedoopt is, kunnen bezoekers van de Flevo Marina Watersport Experience opstappen om een rondje te varen, onder begeleiding van de Team Heiner Pups.

 

Last modified: 12 mei 2015
Sluiten