Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Extra zeiler tijdens In-Port races VOR

12:36

 

Tijdens de Volvo Ocean Race 2014-15 mogen de deelnemende teams tijdens de In-Port Races een extra bemanningslid aan boord hebben.  Gemengde teams mogen met maximaal negen bemanningsleden zeilen, vrouwenteams met elf zeilsters. Verder is elk team verplicht minimaal twee bemanningsleden onder de dertig jaar op te nemen. Het is allemaal te lezen in de Notice of Race voor de twaalfde editie van de VOR.

De beslissing om een extra bemanningslid voor de in-Port races toe te staan, volgde nadat het racemanagement concludeerde dat een team van acht zeilers te weinig mankracht kan leveren. Voor dit aantal is het te zwaar om de noodzakelijke zeilwissels en manoeuvres uit te voeren om de One Design 65-voeters over kleine inshore banen te sturen.

De Notice of Race bevat eveneens de details van het on-board mediaprogramma, dat voor het eerst tijdens de 2008-09 editie werd gebruikt. Net als in de vorige twee races moet elk team op elk moment een on-board multimedia verslaggever hebben, voorheen Media Crew Member geheten. Die reporter moet worden goedgekeurd door de Volvo Ocean Race. Deze nieuwe stap moet ervoor zorgen dat alle teams het beste uit de mediamogelijkheden van de One Design Volvo Ocean 65’s halen. De naam ‘Media Crew Member’ komt te vervallen en er volgt strikter controle over het aanstellen van de reporters en hun taken aan boord.

Race CEO Knut Frostad: “Onze belangrijkste doelstellingen zijn het vergroten van het platform voor deelname aan de Volvo Ocean Race en tegelijkertijd het behouden van onze positie als evenement voor de echte elite in de sport. Daarbij willen we meer en meer fans betrekken. Dit document onderschrijft ons commitment tot deze doelstellingen.”

De eerste grote verandering in de Notice of Race zal begin 2013 plaatsvinden als de route bekend wordt gemaakt.

Het volledige document is te lezen via: http://noticeboard.volvooceanrace.com/

Tags: Last modified: 28 december 2012
Sluiten