Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Extra spanning in finale 24 Uurs Zeilrace

14:33

De komende editie van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace kent weer nieuwe elementen.
Voor de kust van Medemblik wordt een nieuwe sportboei aan de banenkaart toegevoegd, waardoor de deelnemers extra mijlen kunnen varen. Verder krijgen de ORC jachten zonder spinnaker een eigen klasse.De komende editie van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace kent weer nieuwe elementen.
Voor de kust van Medemblik wordt een nieuwe sportboei aan de banenkaart toegevoegd, waardoor de deelnemers extra mijlen kunnen varen. Verder krijgen de ORC jachten zonder spinnaker een eigen klasse.

Door de extra boei krijgen de navigators meer opties voor de slotmijlen, wat de strijd om de meeste mijlen nog spannender maakt.
“Door het opnemen van de betonning in het Wagenpad, het vaarwater van Enkhuizen naar Den Oever zuidelijk van het Vogeleiland, kon vlakbij de finish geen ‘kleine driehoek’ meer worden gecreëerd,’’ aldus Dinand de Ridder, voorzitter van de organisatie. “Hierdoor was het niet langer mogelijk om, met de eindstreep in zicht, te overwegen of er nog een extra rak in zit of dat toch maar gefinisht moest worden. Dat was jammer. Inmiddels is na goed overleg tussen RWS, het Watersportverbond en de organisatie van de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace besloten om een zogenaamde sportboei uit te leggen in de omgeving van de voormalige WP6. Hiermee kan er weer voor een ‘kleine driehoek’ (Sport-C/WV19/KR-A) gekozen geworden en daar zullen de zeilers blij mee zijn. Ik verwacht dat er aan het eind van de race veel gebruik gemaakt zal worden van deze rakken.”

Teams kunnen zich via de vernieuwde website http://www.deltalloyd24uurszeilrace.nl/ aanmelden voor het grootste kajuitzeilevenement van Nederland. Het startschot zal op vrijdagavond 24 augustus 2012 klinken.

Tags: Last modified: 19 april 2012
Sluiten