Nieuws

Explosieve groei 200 myls

15:19

ijsselmeer

De organisatie van solozeilwedstrijd 200 Myls SOLO laat voor het eerst meer dan 100 deelnemers toe. Ruim twintig jaar lang konden maximaal 100 solozeilers deelnemen aan deze meerdaagse wedstrijd, maar vanaf editie 2017 heeft het stichtingsbestuur het aantal plaatsen verruimd naar 140.

Grote belangstelling

“De belangrijkste reden daarvoor is de behoorlijk toegenomen belangstelling voor de wedstrijd,” vertelt penningmeester Richard van Leeuwen. “Sinds 2016 hebben we een Facebookpagina en blijkbaar hebben we daar zoveel meer mensen mee bereikt, dat vele nieuwkomers zich nu hebben ingeschreven.” Binnen 24 uur na de opening van de inschrijving hadden zich 100 deelnemers aangemeld. “We zagen meteen dat daar zeker 25 deelnemers tussen zaten die voor het eerst willen meedoen. Om de trouwe schare solozeilers niet teleur te stellen, hebben we besloten het maximum aantal deelnemers te verhogen naar 140.” Het aantal van 140 is arbitrair, maar de stichting wil niet dat het evenement te groot wordt. Iedereen kent elkaar en de sfeer willen ze gemoedelijk houden.

Deelnemers te volgen

Dat er voorheen maar 100 boten en evenveel zeilers konden meedoen, had vooral te maken met de capaciteit van de ‘thuishaven’ van de 200 Myls ‘SOLO’. Muiden en Durgerdam konden niet meer boten aan, maar het nieuwe startpunt Bataviahaven biedt veel ruimte. “We moeten wel extra trackers bijkopen, zodat we alle boten tijdens de wedstrijd goed kunnen volgen. Veiligheid staat bij ons voorop en trackers zijn daarbij een onmisbaar hulpmiddel,” besluit Richard. Een voordeel van de trackers voor thuisblijvers is dat ze alle deelnemende boten tijdens de wedstrijd op www.200myls.nl/tracker kunnen volgen. De editie van 2017 vindt plaats van 4 tot en met 8 oktober.

Beeld boven/inzet: Volkert Zijlker/Nils Wassenaar

Tags: Last modified: 29 mei 2017
Sluiten