Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Emirates Team New Zealand naar Extreme Sailing Series

13:45

Emirates Team New Zealand heeft vandaag bekendgemaakt deel te nemen aan de Extreme Sailing Series van 2014. Met deze bekendmaking zijn er op dit moment tien teams die racen om de titel. Later deze week zal het elfde en laatste team bekendgemaakt worden. De Extreme Sailing Series starten op 20 februari in Singapore, met de eerste van acht wedstrijdseries.

Het team

De schipper voor de eerste twee races van Emirates Team New Zealand is de America’s Cup schipper Dean Barker. Peter Burling en Blair Tuke vergezellen Barker. Burling en Tuke zijn vorige week eveneens aan het America’s Cup team voor de 35e editie van de kiwi’s toegevoegd.

Vanwege het trainingsschema voor deelname aan de Olympische Spelen van Rio in 2016, wisselen Burling en Barker gedurende de series als schipper. Barker schippert de eerste twee wedstrijden. Burling race 3 en 4. Wie daarna welke race de boot schippert bepaalt het team later.

Emirates Team New Zealand deed voor het laatst in 2011 mee aan de Extreme Sailing Series. Barker over de eerste deelname: ‘Het was in Almeria, Spanje, we waren de laatste. Extreme 40 racing is anders dan alle andere, de teams zijn zeer concurrerend, races zijn kort, de actie non-stop en split – second beslissingen zijn hard nodig”.

 

 

 

 

 

Last modified: 21 januari 2014
Sluiten