Nieuws

Eerste Goofies zeilwedstrijden 2012 onstuimig

10:07

Onder onstuimige omstandigheden is op 7 januari de eerste Goofies zeilwedstrijd 2012 gevaren. De heersende wind en de uitgezette baan vroegen veel van de conditie van de schippers, hun bemanning en de boten.

 Fotograaf: Christof Lamproye/Enigma zeilteam
 Bron: Clubrace.be

Ten opzichte van de stormachtige winden van de laatste week was er gelukkig minder wind. Maar met windkracht 6 bfr hadden de zeilers evengoed hun handen vol om goed te varen en alles heel en iedereen aan boord te houden. Dat lukte niet alle schippers.

Al bij de start vond er een kleine aanvaring plaats tussen twee boten en ook bij een van de boeien kwamen twee boten met elkaar in aanraking. In beide gevallen was er alleen materiële schade. Bij een andere boot gleed een bemanningslid bij het overstag gaan overboord.

Ook deze keer werd er in de stukken voor de wind behoorlijk geworsteld met de spinakers. Spectaculaire gijpen en “chinezen” (plat gaan van de boot onder spinaker) waren het gevolg. Voor toeschouwers een mooi gezicht. Voor de zeilers ook, zolang het een andere boot overkwam!

Voor de geoefende wedstrijdzeiler was het perfect zeilweer. Doordat wind en stroom de zelfde kant op stonden was er een vlakke zee met weinig golven en in de loop van de middag kwam er zelf nog een zonnetje bij. Kortom meestal tevreden zeilers.

Kijk hier voor de uitslagen.

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 1 februari 2012
Sluiten