Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Dorian zet tandje bij richting Rio

09:00

Dorian van Rijsselberghe kleinDorian van Rijsselberghe, de regerend olympisch kampioen, richt zeer weer volledig op het surfen. Het afgelopen jaar trouwde de Texelaar en kreeg een kind. En dat vroeg zijn aandacht.

Maandag start in Oman het wereldkampioenschap. Dorian wil en moet er zijn visitekaartje afgeven. “Ik heb er laatst twaalf dagen getraind. Drie zware blokken van drie dagen, aan het einde zat ik er volledig doorheen. Niets was leuk, ik vloekte en tierde, iedereen was een klootzak. Mán, wat zat ik diep. In Oman was het 40 graden. Ik zweette als nooit tevoren, mijn kop leek wel een douche. Je moet met die hitte heel goed op je voeding letten. De schijf van vijf, je mineralen aanvullen, want je verliest echt heel veel energie in die temperaturen”, aldus Dorian op zijn blog.

“Of ik de dagen tel, naar Rio? Eigenlijk niet. Maar ik merk wel dat ik alles steeds scherper doe. Dat begon toen ik vorige maand in Nederland was. Ik trainde een paar dagen op Medemblik en daar gebeurde het: ik voelde dat het tijd was alles op dat ene doel te richten. Nu moet het gebeuren, wist ik, anders heb ik mijn leven lang spijt. Vanaf nu gaat de focus op de Spelen en op helemaal niets anders.”

Superfit

Volgens de olympisch kampioen is hij op dit moment superfit, afgetraind en sterker dan het afgelopen jaar. “Het WK is een piekmoment, ik wil in Oman goed varen, want ik ben de achtste plek van Rio niet vergeten. Ik moest er een tandje bij zetten, vonden mijn coach Aaron en ik, en dat heb ik ook gedaan.”
Over minder dan 300 dagen beginnen in Rio de Olympische Spelen. “Het voelt alsof het dichtbij is, maar tegelijk is er ook nog bijna een jaar te gaan. Ik doe wat ik moet doen en meer, sta in mijn topsportmodus. Want ik wil iedere dag een stapje maken, sterker worden, perfecter. En daarvoor gaat alles aan de kant. Want als het nodig is, wil ik als een bezetene aan dat zeil kunnen rukken. Net zo lang tot anderen afhaken, omgaan, flauwvallen. In Oman deze week, volgend jaar in Rio, ik wil er stáán!”

Last modified: 21 oktober 2015
Sluiten