Nieuws

Laura Dekker en Art Rooijakkers blikken terug

20:30

Guppy, hier nog in de goede handen van Laura (c)ANP/Jerry Lampen

Donderdagavond 4 april is zeilmeisje Laura Dekker (23) te zien in een aflevering van het RTL 4-programma Iedereen Had Het Erover. In de uitzendingen praat presentator Art Rooijakkers met de hoofdpersonen die in het verleden het nieuws beheersten. In de tweede aflevering van het nieuwe interviewprogramma gaat Rooijakkers met Dekker in gesprek over haar bijzondere zeilavontuur dat zij op 14-jarige leeftijd aanging.

In Nederland ontstond veel ophef toen Dekker haar solozeilplannen bekendmaakte. Ze kreeg de leerplichtambtenaar, Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming achter zich aan. Uiteindelijk vertrok zij in augustus 2010 toch voor haar wereldreis met zeilboot Guppy. Op 21 januari 2012 later werd ze bij haar aankomst op Sint-Maarten officieel de jongste solozeilster die rond de wereld heeft gevaren.

Laura Dekker op haar Guppy

Die reis was goed

In het programma vertelt Laura Dekker dat zij een zoontje heeft. Als haar kind later dezelfde ambitie heeft, gunt ze hem ook zo’n solozeiltocht. “Voor mij was die reis goed. Dat zou ik ook aan mijn kind mee willen geven. Hoe moeilijk dat ook is. Verder: ik heb van mijn vader geleerd dingen los te laten en grenzen in het leven op te zoeken.”

Art Rooijakkers wilde graag met Dekker in gesprek gaan omdat ze nog heel jong was toen ze groot in het nieuws kwam. “Ze zat in haar karaktervormende jaren, dus het was wel degelijk van invloed op haar. Gelukkig maakt ze het goed.” Verder zegt Rooijakkers dat ze een stoere en onafhankelijke vrouw is geworden.

De aflevering

De uitzending waarin Dekker te zien is wordt donderdag 4 april om 21.30 uur uitgezonden op RTL 4. De aflevering is vanaf nu al online te zien op Videoland.

Lees ook: Laura Dekkers Guppy total loss

Omslagfoto: ANP/Jerry Lampen

Tags: , , , Last modified: 2 april 2019
Sluiten