Nieuws

De 5 best gelezen artikelen van de maand maart

15:00

Hieronder vind je een overzicht van de vijf best gelezen artikelen van de maand maart op Zeilen.nl. Dagelijks plaatsen wij onder andere interessante nieuwtjes, mooie verhalen en leuke video’s op de website. Er komt van alles voorbij, dus het kan weleens zijn dat je een bericht ontgaat. Daarom zetten we de best gelezen artikelen van de voorgaande maand voor je op een rijtje.

1. Zo vaart een vrachtschip met metalen ‘zeilen’
26-02-2021

De laatste jaren wordt er al langer geëxperimenteerd met windaangedreven voortstuwingen voor de vrachtvaart. Eén van de partijen die zich daarmee bezighoudt, is eConowind uit Groningen. Dit Nederlandse bedrijf heeft op basis van een ontwerp uit de geschiedenis een zeilsysteem ontwikkeld dat baanbrekend moet zijn in de commerciële scheepvaart. Tot 40 meter hoge, futuristische metalen zeilen dienen als voortstuwingsondersteuning voor vrachtschepen. Denk jij dat dit soort uitvingen de toekomst zullen zijn?
Klik hier om het hele artikel te lezen

© NOGEPA

2. Steeds meer overtredingen in de 500 meter veiligheidszones rondom platforms op zee
28-02-2021

Steeds meer boten betreden de verboden 500 meter veiligheidszone rond olie- en gasplatforms. Het NOGEPA, de Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie spreekt van een stijgende trend en roept op om afstand te houden. Waarom moet je afstand houden? Wat kan er gebeuren als je te dichtbij vaart? Hoeveel bedraagt een boete? Je leest het in de vijf antwoorden in het artikel.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Jasper Havekotte

3. Nu in Zeilen: Overwinteren op je boot
02-03-2021

Verlangend naar ijzige luchten en een dik pak sneeuw zeilden Sanne van Giel en Jasper Havekotte met hun 34-voets Jeanneau Melody Giramondo naar Stockholm. Daar overwinterden ze voor de eerste keer aan boord. Twee jaar na dato wonen ze nog steeds op hun boot en weten ze precies wat ze moeten doen om droog en warm de winter door te komen.
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Sanne van Giel

4. Dossier vertrekken: 11 tips voor voedselvoorziening aan boord
10-03-2021

Voor het eerst voedsel voorzien voor een langere zeiltocht kan overweldigd zijn. Niemand wil honger leiden tijdens een oceaanoversteek en een eenzijdig menu van enkel noedelsoep, crackers en pindakaas is ook niet alles. Voedselvoorziening hangt af van waar je bent, de mijlen die je voor de boeg hebt, hoeveel zeilers je bemanning telt, wat ze lusten, hoeveel plaats je hebt en of je koel kan bewaren. Ervaring leert en na wat mijlen ontwikkelen de meeste zeilers hun eigen systeem. Wat neem je mee en in welke hoeveelheid? Waar en hoe bewaar je de etenswaar? Hier alvast 11 basistips!
Klik hier om het hele artikel te lezen

© Paul van de Velde

5. Delen Biesbosch vanaf 2030 afgesloten voor boten met verbrandingsmotor
11-03-2021

Staatsbosbeheer wil een nieuwe balans tussen natuur en recreatie in De Biesbosch. Stil en Duurzaam Varen is de ambitie. Daarom stelt zij een nieuw zoneringsplan voor, dat per deel van het natuurpark bepaalt waar en hoe er gerecreëerd mag worden. Tegen 2030 zullen sommige kreken en afmeervoorzieningen sluiten voor vaartuigen met een verbrandingsmotor. Ondernemers en watersportverenigingen maken zich zorgen over de beperkende recreatiemogelijkheden voor het gebied. Kunnen boten straks nog ‘een rondje Biesbosch’ varen?
Klik hier om het hele artikel te lezen

 

Bekijk hier de 5 best gelezen artikelen van februari.

Omslagfoto: © eConowind

Last modified: 1 april 2021
Sluiten