Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden, Wereldzeilen

Cor van Aanholt geridderd voor verdiensten binnen de zeilsport

11:47

Cor van Aanholt ( foto Dianthe Chirino)

Daags voor Koningsdag 2016 is Cor van Aanholt, namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, door Hare Excellentie de Gouverneur van Curaçao benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Van Aanholt is onderscheiden voor al zijn inspanningen en prestaties binnen de zeilsport.

Verdiensten Cor van Aanholt

Cor van Aanholt Ridder in de Orde van O NVan Aanholt heeft op nationaal en internationaal op het hoogste niveau wedstrijden gezeild, vaak met succes. Op de Spelen van Sidney vertegenwoordigde de in Groningen geboren zeiler de Nederlandse Antillen en was hij bij de opening zelfs vaandeldrager.

Al decennia lang is van Aanholt een gewaardeerd internationaal jurylid en tevens is hij (oud) bestuurder van een groot aantal organisaties in de zeilwereld en de Wereld Olympiërs Vereniging. De gedecoreerde heeft ook met succes vele zeilers gecoacht en begeleid, variërend van de in de Optimist klasse zeilende jeugd tot en met op de Olympische Spelen uitkomende zeilers.Op Curacao heeft zeilclub Youth Sailing Curacaois de jaarlijkse Cor van Aanholt Race naar hem vernoemd.

Zijn dochter Odile won op de laatste Jeugd Olympische Spelen voor Nederland een zilveren medaille uitkomende in de Byte CII klasse.

 

Tags: , Last modified: 2 mei 2016
Sluiten