Nieuws

CNN roemt Schiermonnikoog

'Duinen, bossen en de ongerepte stranden'

13:52

DCIM100MEDIADJI_0108.JPG

Worden we straks op één van onze favoriete bestemmingen, Schiermonnikoog, ook standaard in het Engels aangesproken? Dat zou eventueel kunnen. De Amerikaanse tv-zender CNN heeft het waddeneiland namelijk op de lijst geplaatst met de ‘tien eilanden in Europa waar je het beste aan de drukte kunt ontsnappen’.

Andere Europese eilanden als het Portugese Flores Island, IJslandse Heimaey, Noorse Naustholmen en Schotse Isle of Tiree staan ook op de lijst. CNN prijst Schiermonnikoog in het bijzondere om de duinen, bossen en de ongerepte stranden. Verder schrijft journalist Terry Ward het volgende: “Nederland is bekender vanwege de kanalen, dijken en tropische Caribische eilanden als Bonaire en Curaçao dan om de eilanden langs de Noordzeekust van het land. Maar: een van de meest vredige eilanden van Europa om aan drukte te ontsnappen is Schiermonnikoog.”

Brede witte zandstranden

Hij vervolgt: “Alleen inwoners mogen met de auto op het eiland rijden, dat je vanaf het Nederlandse ‘vastelanddorp’ Lauwersoog kunt bereiken met een 45 minuten durende oversteek met de veerboot. Eenmaal op de plaats van bestemming, kunnen bezoekers hun tijd doorbrengen met het zoeken naar aangespoelde stukken barnsteen op de brede witte zandstranden van het eiland, kitesurflessen nemen langs de zandbanken en fietsen en wandelen over de kilometerslange eenzame paden van het eiland.”

Oase van rust

Vooralsnog wordt Schiermonnikoog vooral bezocht door Nederlanders, Duitsers en Belgen en zie je er af en toe een verdwaalde Amerikaan of Canadees. Zal daar binnenkort dan dus verandering in komen? Gelukkig bereiken wij het waddeneiland op eigen kiel en hebben we geen last van volgeboekte accomodaties.

Als we de onderstaande dronevideo bekijken, dan snappen we ook wel dat CNN Schier als reistip meegeeft. Wij zijn het eens met Wards oordeel dat het een van de beste eilanden is om even aan alles te ontsnappen.

Klik hier om het artikel van CNN te lezen.

Zie ook: Havenmeester Ton van Schiermonnikoog: ‘Kinderen willen hier nooit weg’

Omslagfoto: © Marc Evers

Tags: Last modified: 28 januari 2024
Sluiten