Actueel, Nieuws, Video, Zeilen nieuws, Zeilen TV

Clipperrace komt aan in Den Helder

14:55

De Lage Landen in Den Helder

Aankomst Clipper Race in Den HelderDonderdag 12 juli, aan het begin van de avond, arriveerden de tien deelnemende schepen aan de Clipper Round the World Race in Den Helder. Aan boord van één van de deelnemers was zeilenredacteur Willem Plet. Hij stapte vorige week in het Noord-Ierse Derry aan boord van De Lage Landen en zeilde de bijna 1000 mijl lange etappe mee.

Donderdag 12 juli, aan het begin van de avond, arriveerden de tien deelnemende schepen aan de Clipper Round the World Race in Den Helder. Aan boord van één van de deelnemers was zeilenredacteur Willem Plet. Hij stapte vorige week in het Noord-Ierse Derry aan boord van De Lage Landen en zeilde de bijna 1000 mijl lange etappe mee.

Haring en Jenever
Bij aankomst werden de deelnemers opgewacht door vrienden en familie en een schare fans. Op de steiger kregen zij haring en jenever aangeboden. Aan de meeste buitenlandse opvarenden was deze Hollandse lekkernij niet besteed. Zij gaven de voorkeur aan de patat met ketchup en lieten in veel gevallen zelfs de kroketten en frikadellen voor wat ze waren. Populairder was het vat bier dat werd aangeslagen. Ook de Hollandse klompen vonden gretig aftrek.

De vloot vaart volgende week terug naar Southampton, de uiteindelijke finish van de race. Komend weekend zijn er in en rond Willemsoord in Den Helder tal van festiviteiten.

Last modified: 17 juli 2012
Sluiten