Internationale wedstrijden, Nieuws, Video, Wedstrijden, Wereldzeilen

Caribbean 600: “Droom van elke zeiler”

22:33

Het is een van die races die naast de Fastnet Race, de Middle Sea Race en de Sydney to Hobart op je bucketlist zou kunnen staan, de Caribbean 600. 600 mijl zigzaggen rondom de eilanden bij Antigua. Aan boord van Taz, een Reichel Pugh 37, zit ook Rosalin ‘Tulip’ Kuiper. De Nederlandse zeilster maakte tijdens de Rolex Sydney to Hobart Yacht Race veel indruk aan boord van super maxi InfoTrack en wist toen vierde te worden op line-honours. In de onderstaande video blikt Kuiper met een aantal andere Caribbean 600-zeilers vooruit op de klassieker die maandagochtend van start ging.

Ochtenden

Rosalin Kuiper

Eddie Warden Owen, de RORC (Royal Ocean Racing Club) CEO, vertelt: “Het is enorm veeleisend, en daarom komen zeilers terug. Mensen zeggen graag dat ze dit hebben gedaan. We hebben warm water, zon, met deze omstandigheden is het de droom van elke zeiler.” Rosalin Kuiper stond te trappelen: “Ik kijk vooral uit na de nachten. ‘s Nachts kun je een hoop winnen op andere boten, want ‘s nachts worden de zeilers moe. Én vanwege de ochtenden, want na elke zware nacht is er een prachtige ochtend.”

Tracker

De race is, zoals bijna alle races tegenwoordig, eenvoudig te volgen via de tracker op de site van de organisatie. Klik HIER om naar de tracker te gaan, of klik op de route.

Beeld: RORC / Aquafilms

Tags: , , , , Last modified: 25 februari 2019
Sluiten