Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Brunel presenteert Nederlandse boot in Volvo Ocean Race

12:35

Brunel VOR-2kleinDinsdag 3 december is in het hoofdkantoor van Brunel de officiële deelname van een Nederlands team aan de Volvo Ocean Race 2014-2015 bekend gemaakt door Knut Frostad, algemeen directeur van de race,  Jan Arie van Barneveld, algemeen directeur van Brunel en schipper Bouwe Bekking. De boot zal zoveel mogelijk bestaan uit Nederlandse bemanningsleden om “..een stevige impuls te geven aan Nederland als zeilland”, aldus Bouwe Bekking.

Grote impact voor Brunel
Drie maanden geleden werd uiteindelijk de knoop doorgehakt door hoofdsponsor Brunel. Van Barneveld: “Wij hebben de impact die het sponsoren van een Volvo Ocean Race campagne heeft nooit onderschat.” Het is de derde keer dat Brunel uitkomt in de race. Eerder sponsorden ze een campagne in 1997-1998 en 2005-2006. Over de kosten van de campagne wilde de algemeen directeur niets prijsgeven, maar hij benadrukte de lagere kosten in vergelijking met vorige edities door de keuze voor de Volvo One-Design. “Vergelijk het met het sponsoren van een middenmoter in de eredivisie voetbal.” Naast Brunel als hoofdsponsor is ook het Belgische bedrijf Modueleo Design Floors, een specialist in kunststof vloeren en onderdeel van IVC Group, gepresenteerd als subsponsor. “Maar we zijn nog op zoek naar meer partners om het budget iets ruimer te krijgen”, verklaart van Barneveld.

Zeilnummer NED1
De boot krijgt een zwart-oranje uiterlijk en vaart met het zeilnummer NED1. Bouwe Bekking hoopt snel een ploeg samen te stellen en deze in juli volgend jaar definitief te bepalen. “We gaan zorgvuldig en eerlijk te werk met de selectieprocedure. We willen zoveel mogelijk Nederlanders, maar we kijken ook over de grenzen voor de beste zeilers. Dit ligt ook binnen de visie van Brunel, een internationaal opererend bedrijf.”
De boot van Brunel ligt op dit moment op de werf in Engeland. Binnenkort zal de tewaterlating plaatsvinden. Daarna komt de boot naar Nederland voor een doopplechtigheid. Waarschijnlijk wordt het team van Brunel het tweede team dat ook daadwerkelijk zal gaan trainen op het water, naast het vrouwenteam SCA.

Persconferentie BrunelVeel deelnemers
Bouwe Bekking geeft aan dat hij uitermate veel zin heeft om met de Volvo One-Design te varen. “Deze keer ligt het echt aan mijzelf en het team. Vorige keren wist je vanaf de start al  dat sommige boten sneller zouden zijn. Dan wordt het mentaal een hele lange race en dat zullen we nu niet zo ervaren.” Op de vraag of Simeon Tienpont ook in het team zal worden opgenomen, antwoordde Bekking “We zullen moeten kijken of het in zijn agenda past.” Technisch Directeur Tom Touber was ook aanwezig. Hij meldde dat er op dit moment meer teams zijn die aan de start willen verschijnen dan dat de organisatie voor die tijd aan boten kan bouwen. “Dat is een prachtige constatering en bewijst dat de Volvo One-Design de juiste keuze was”, aldus Touber.

 

Fotografie: Stijn Tettero

Tags: , , Last modified: 4 december 2013
Sluiten