Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Brunel donderdagavond laat verwacht in Scheveningen

14:01

De zeven deelnemers aan de Volvo Ocean Race komen naar verwachting pas laat vanavond en morgenochtend vroeg binnen. In de race richting Scheveningen is de vloot in tweeën gesplitst. Vanwege de drukke scheepvaart in het kanaal en de diverse windmolenparken voor de Engelse en Nederlandse kust, moesten de deelnemers al vroeg kiezen voor de Engelse of Franse kust. Dongfeng, MAPFRE en Team Brunel kozen voor de Engelse kant; dat lijkt goed uit te pakken.

VOR-vloot verdeeldVolgens de laatste gegevens van VOR-meteoman Gonzalo Infante komen de eerste drie deelnemers (waaronder Team Brunel) vanavond tussen 21.00 en 24.00 uur aan in Scheveningen. Als het weer meewerkt uiteraard.

De redactie van Zeilen is aanwezig op VOR-terrein om verslag te doen van de aankomst en de activiteiten in Scheveningen. Ook via social media Twitter en Instagram.

Geen haventoegang voor passanten

Meerdere mensen toonden de intentie om even langs te komen met de boot in Scheveningen. De Scheveningse haven is helaas niet toegankelijk tijdens het evenement. Er zijn geen ligplaatsen voor passanten beschikbaar. U kunt het terrein overigens wel gewoon gratis op vanaf het land.

Tags: , Last modified: 19 juni 2015
Sluiten