Actueel, Nieuws

Brouwer zet zich in voor jeugdzeilsport

07:59

Volvo Ocean Race-deelnemer en ex-olympisch zeilster Carolijn Brouwer treedt toe tot het bestuur van het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen (NPJ). Brouwer wil haar internationale kennis en expertise inzetten voor de jeugdzeilsport als bestuurslid bij het NPJ.

Carolijn Brouwer, Sneekweek Zeilen“Als ik de passie die ik heb voor het zeilen, kan overbrengen op de jeugd en ze enthousiast kan maken voor het wedstrijdzeilen dan krijg ik daar een warm gevoel bij. Elk kind moet de mogelijkheid krijgen om boven zichzelf uit te stijgen en het is de taak van de huidige generatie om ze daarin te inspireren en te steunen.”

De doelstelling van het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen is om zoveel mogelijk jeugd aan het wedstrijdzeilen te krijgen en te houden. Dit door de structuur en alle bestaande en nieuwe faciliteiten rond het nationale jeugdwedstrijdzeilen te moderniseren, organiseren en te begeleiden.

“Ik steun het NPJ initiatief omdat ik vind dat het onze taak is om de huidige jeugd aan te moedigen en te helpen. Om hen de mogelijkheid te geven om een goede keuze te maken met betrekking tot het zeilen en hun toekomst.   Er is in Nederland zoveel kennis, zoveel talent en zoveel toewijding.  Als het NPJ alle betrokkenen in de zeilsport met de juiste instelling tot elkaar kan krijgen en de juiste condities voor talentontwikkeling kan bieden, dan kan dat alleen maar leiden tot succes!”

Prestaties

Team SCA, Carolijn BrouwerDe internationale topzeilster begon zelf met zeilen in een Optimist toen ze 10 jaar was. Ze behaalde haar eerste grote successen in de Olympische Laser Radial-klasse met als hoogtepunten winst bij het WK in 1991 en 1993. Door deze successen is ze aangemoedigd om over te stappen naar de Europe-klasse en al vrij snel behaalde ze hierin de wereldtitels in 1996 en 1998. In 1998 is ze ook tweede bij het wereldkampioenschap Laser Radial en wint ze het Europe-onderdeel van de Kieler Woche. Voor deze prestaties ontvangt ze dat jaar de belangrijkste zeilprijs ter wereld, de ISAF World Sailor of the Year Award, en de belangrijkste zeilprijs van Nederland, de Conny van Rietschoten Trofee.

Tags: Last modified: 17 maart 2016
Sluiten