Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Bouwmeester: ‘Dit geeft zo veel voldoening’

19:07

Marit BouwmeesterDe laatste dag van de Trofeo Princesa Sofia op het Spaanse Mallorca werd zaterdag gekenmerkt door prachtig zeilweer. Windkracht 4 a 5 en zonnig. Marit Bouwmeester en Rutger van Schaardenburg waren de enige Nederlanders die in actie kwamen in de afsluitende medalraces. Bouwmeester pakte het brons en Van Schaardenburg werd achtste in de einduitslag.Marit BouwmeesterDe laatste dag van de Trofeo Princesa Sofia op het Spaanse Mallorca werd zaterdag gekenmerkt door prachtig zeilweer. Windkracht 4 a 5 en zonnig. Marit Bouwmeester en Rutger van Schaardenburg waren de enige Nederlanders die in actie kwamen in de afsluitende medalraces.
Bouwmeester pakte het brons en Van Schaardenburg werd achtste in de einduitslag.

Marit Bouwmeester “Dit geeft zo veel voldoening”
Marit Bouwmeester (foto’s rechts fotograaf Thom Touw) gaf een korte reactie op haar derde plaats tijdens de Wereldbekerwedstrijden in Palma de Mallorca. De gedreven zeilster had net de samen met Mark Littlejohn de coachboot en haar boot op de trailer gezet. Alles is klaar voor vertrek.”Dit was voor ons geen prestatie-evenement. We hadden onze doelen vooraf gesteld, bijvoorbeeld om beter te zeilen met licht weer. Dat ging supergoed. We zijn echt op de goede weg. Het geeft zo veel voldoening als je ergens zoveel uren in stopt en dit dan beloond wordt. Aan de andere kant wil je als het dan goed gaat ook het evenement winnen. Maar een zwarte vlag diskwalificatie helpt dan niet mee.”
Rutger van Schaardenburg
foto Richard Langdon

Van Schaardenburg “Dit was een heel sterk einde”
Laser-zeiler Rutger van Schaardenburg ging de afsluitende medalrace in op de achtste positie in de ranglijst. Van Schaardenburg zeilde een hele goede medalrace en eindigde als derde in deze laatste korte krachtmeeting met de beste tien van het klassement. Met dat resultaat verbeterde hij zijn positie in de ranglijst niet. Een achtste plaats was Van Schaardenburg heel tevreden mee.

Van Schaardenburg en zijn trainingspartner Roelof Bouwmeester strijden samen nog om een ticket naar de Olympische spelen. Voor die nationale selectie telde deze wereldbekerwedstijd niet mee. Het beste opgetelde resultaat van het WK 2012 en de Delta Lloyd Regatta bepaalt wie de nationale selectie wint.

“Mijn doelstelling was om vormbehoud aan te tonen (top 12) en dat is gelukt. Ik ben echt tevreden met deze week. Ik had best veel moeite met dit hele lichte weer. Maar het ging hier elke dag beter. En dan kom je in de buurt van de medalrace van de top 10. Dat was heel spannend. In het verleden verloor ik het dan wel eens. Maar ik hield mijn hoofd koel en zeilde de top tien in. En eenmaal in de medalrace kon ik weer eens lekker hangen. Ik ging ouderwets hard aan de wind. Dit was een heel sterk einde. De hele wereldtop was hier. Ik ben gegroeid in het evenement, meer allround geworden en op het belangrijke moment mijn hoofd koel gehouden en heb ook nog vormbehoud aangetoond.”

Alle uitslagen zie hier www.trofeoprincesasofia-mapfre.org
Zie ook www.topzeilen.tv

Bron: www.watersportverbond.nl

Tags: , , Last modified: 8 april 2012
Sluiten