Nieuws

Download de brochure ‘Brandveiligheid aan boord’

08:30

We moeten er niet aan denken: brand aan boord. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje en juist daarom is brandpreventie op boten erg belangrijk. Onlangs heeft de stichting ‘Varen doe je Samen!‘ een nieuwe brochure gelanceerd Brandveiligheid aan boord. Hierin lees je alles over hoe je een brand kunt voorkomen of hoe je, als het toch mis is gegaan, de overlevingskansen vergroot.

De brochure is tot stand gekomen in samenwerking met specialisten van de brandweer en de Samenwerkingsregeling Incidentbestrijding IJsselmeergebied (SAMIJ). Ook zijn er samenwerkingsafspraken gemaakt tussen de veiligheidsregio’s (Brandweer en Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en waterschappen rondom het IJsselmeergebied en Rijkswaterstaat, de KNRM, Reddingsbrigade Nederland, de Kustwacht en de Nationale Politie.

Klik op de afbeelding om de brochure te downloaden.

Download de brochure

In de brochure Brandveiligheid aan boord lees je onder andere welke drie factoren van invloed zijn op een brand, wat goede preventiemiddelen zijn en waar je op moet letten bij het maken van een calamiteitenplan. Ook kom je meer te weten over verschillende brandklassen en kom je tips tegen over je onder andere het beste een brandwond moet koelen.

Klik hier om de brochure Brandveiligheid aan boord te bekijken en (gratis) te downloaden!

Zie ook: Bekijk de video van de vier boten die in lichterlaaie stonden in Hellevoetsluis

Tags: , , , , , , Last modified: 25 september 2019
Sluiten