Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Bouwregatta steunt Stichting Zeilen met Visie

09:48

Xcellent ICT Groep en Pontmeyer wonnen op 6 september elk in hun klasse de eerste prijs in de zevende Nederlandse Bouwregatta en namen de gouden baksteen mee naar huis. De Nederlandse Bouwregatta is een jaarlijkse zeilwedstrijd voor organisaties uit de bouw. Zo’n veertig bedrijven zeilen met hun relaties voor de kust van Enkhuizen voor het goede doel. Dit jaar was dat Zeilen met visie, een stichting die visueel gehandicapten laat kennismaken met de zeilsport op een speciaal voor deze doelgroep gebouwde prauw Blind Date. Belangrijk voordeel van de prauw is dat hij niet scheef kan gaan, geruststellend voor mensen met een visuele beperking. Uit handen van het bestuur van de Nederlandse Bouwregatta ontving de voorzitter van de stichting Nol Twigt een cheque van € 5000.

De Nederlandse Bouwregatta

Zeilen met Visie Prauw Blind Date

De Nederlandse Bouwregatta is een jaarlijks terugkerend landelijk zeilevenement voor de bouwbranche. Organisaties uit de bouw kunnen hun relaties laten kennismaken met het wedstrijdzeilen en zo het sportieve element een bindmiddel laten zijn voor een goed netwerkmoment. De Nederlandse Bouwregatta creëert een podium waarbij de roergangers in de bouw elkaar in informele sfeer ontmoeten en visies delen over de toekomst van de bouw.

Daarnaast en niet onbelangrijk heeft de Bouwregatta een extra tintje door jaarlijks een flinke donatie te doen aan een maatschappelijk doel. Zoals dit jaar voor Stichting Zeilen met Visie. Vanaf 2013 kiest het bestuur van de Nederlandse Bouwregatta elk jaar een ander nautisch doel. De Bouwregatta beoogt, naast een financiële ondersteuning, het goede doel ook een podium te bieden in een creatieve ondernemende sector.

Niels van den Akker, algemeen directeur van Xcellent ICT Groep: ‘Juist voor mensen met een visuele beperking moet zeilen prachtig zijn, hun andere zintuigen zijn veel beter ontwikkeld, zij voelen de wind en de snelheid veel beter. Goed om dit te mogen ondersteunen.” Van den Akker is al vanaf het eerste begin als sponsor betrokken bij de wedstrijd, die sinds 2007 wordt gevaren.

De wedstrijd

Tijdens de wedstrijdmiddag stond er net genoeg wind en was er volop zon. ’s Ochtends zag het er nog mager uit, maar net op tijd trok de wind aan tot een kleine windkracht 3 en konden twee wedstrijden worden verzeild. De verschillende bouwbedrijven streden fanatiek om de hoogste eer. ’s Avonds tijdens het traditionele diner in de hal van Messink Yachting in Enkhuizen werden de winnaars van de gouden, zilveren en bronzen baksteen gehuldigd.

Xcellent ICT The NextGoede parallel

Pontmeyer, leverancier van hout en plaatmaterialen, deed voor het eerst mee en ging meteen met de hoofdprijs naar huis. ‘We wisten totaal niet wat ons te wachten stond. ‘s Ochtends zagen we alleen maar fanatieke deelnemers in mooie, snelle boten. Voor aanvang van de wedstrijd kreeg iedereen een vaste taak, duidelijke instructies en de boodschap ‘We gaan er helemaal voor!’. Een en ander heeft goed uitgepakt, met als resultaat dat we tweemaal als eerste de finishlijn passeerden. De sfeer in de boot was de gehele dag al geweldig, maar nu waren we ook trots, verbaasd en bijna euforisch met het behaalde resultaat. We zien dit als een heel mooi lichtpunt in deze zware tijden, waar we bijzonder trots op zijn.” Aldus bemanningslid Ton van Dooren.

Van Dooren ziet een goede parallel tussen wedstrijdzeilen en het werken in de bouw. “De Bouwregatta is een mooi en zeer goed georganiseerd evenement waarbij in een relaxte en ontspannen sfeer contacten gelegd en onderhouden kunnen worden. Opvallend was de bijzonder fanatieke deelname van alle bemanningen aan de zeilwedstrijd waarbij de sportiviteit niet uit het oog verloren werd. We zijn blij dat we ook hebben kunnen bijdragen aan het goede doel, een initiatief dat ondanks een economisch lastige tijd blijft bestaan. Samengevat een zeer geslaagd evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.”

Fotografie: Jasper van Staveren

Last modified: 13 september 2013
Sluiten