Actueel, Nieuws

Botenmarkt trekt verder aan

09:36

Voor het tweede kwartaal achtereen is de verkoop van gebruikte boten gestegen. De jachtmakelaars die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie HISWA Vereniging, melden een groei van 8.6% in aantallen ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar. Ook in het eerste kwartaal van dit jaar was groei te melden. Toen werden 103% meer motorjachten en 9% meer zeilboten verkocht dan in het eerste kwartaal van 2014.

Meer duurdere jachten

Hiswa te water 2014 homeVoornamelijk de duurdere jachten zijn dit kwartaal beter verkocht dan vorig jaar in dezelfde periode. In het zeiljachtensegment zijn de duurdere jachten met een gemiddelde van € 115.427 verkocht.

“Eindelijk weer booming business”, aldus Michael Steenhoff, manager Bedrijfsgroep makelaars van HISWA Vereniging. “2015 belooft een mooi jaar te worden. Want het herstel lijkt nu structureel te zijn en dat is belangrijk voor de doorstroming in de markt. We verwachten hierdoor ook een positief effect op de verkoop van nieuwe jachten.”

Niet alleen HISWA makelaars zien het herstel van de markt. Uit de periodieke conjunctuurmeting van HISWA Vereniging onder leden in 13 bedrijfsgroepen blijkt dat bedrijven in het eerste kwartaal van 2015 positiever gestemd waren in vergelijking tot het eerste kwartaal van 2014. Bedrijven zien langzaam een stijging van de brutowinst.

 

Tags: Last modified: 3 augustus 2015
Sluiten