Nieuws

3000 meter aan boten tijdens de HISWA te water

14:30

Over ruim twee weken start de HISWA te water. Van 4 tot en met 8 september dient de Bataviahaven van Lelystad als het decor voor de grootste in-water bootshow van Noord-Europa. Tijdens de 36ste editie van het populaire evenement kan ieder type watersporter vijf dagen lang het hart ophalen. Zeilen vind je op plek KO32. Zien we je daar?

De voorbereidingen voor de HISWA te water zijn in volle gang. Het is de tweede keer dat de natte HISWA in Lelystad wordt gehouden. Eerder werd het evenement in IJmuiden en Amsterdam georganiseerd.

12% meer boten dan vorig jaar

Meer dan 300 boten, met een totale lengte van zo’n drie kilometer, zullen begin september te bekijken zijn in de Bataviahaven van  Lelystad tijdens de HISWA te water. Hiermee is het aanbod aan boten maar liefst 12% groter dan de afgelopen editie. Doordat de schepen met de spiegel naar de kade liggen, is er sprake van total view. Veel exposanten zullen hun primeurs aan de exclusieve drijvende paviljoens presenteren.

Onze stand is op plek KO32!

Boot aan Stroom

Een zichtbare trend binnen de nautische markt is de groeiende belangstelling voor multihulls. Op de HISWA te water vinden er dan ook diverse primeurs plaats met dubbelrondige schepen, zoals de Fountaine Pajot 42 en de Lagoon 46. Ook de trimaran van DragonFly is aanwezig met een demonstratie hoe je van een trimaran een monohull kunt maken. En VAAN, een nieuw concept wat comfort, sustainable bouw, cradle to cradle en zeilperformance samenbrengt, is aanwezig. Hiervan is momenteel het prototype in de bouwfase. (Lees hier meer over VAAN.)

Net zo nieuw en volop in ontwikkeling is het elektrisch varen. Daar speelt HISWA te water op in met de laatste trends en snufjes met het speciale paviljoen Boot aan Stroom.

Zeilen en Zeilen

Het aanbod aan zeilboten valt breed en zeer gevarieerd te noemen. Bavaria, terug van weggeweest, komt met enkele nieuwe modellen. Hetzelfde geldt voor Najad. Contest presenteert de 42 CS en Swan toont voor het eerst de Swan 48. Nog een primeur is de Solaris 44. Ook Bestevaer is van de partij, net als Rossinante. Viko, Bente, X Yachts, Hanse, Dehler, Dufour, Jeanneau, Beneteau en Saffier. Ook de Zweedse bouwers Hallberg-Rassy, Arcona zijn present.

Ook op de kade valt er genoeg te bekijken. Van apparatuur en stabilisatoren tot aan nautische boeken en trailers. De stand van Zeilen vind je op plek KO32. Dat is een mooie plaats op de kade tegenover de zeilboten die tentoongesteld liggen.

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van vorige jaar:

Golden Boulevard

De gemiddelde bootlengte tijdens de 36ste HISWA te water bedraagt 9,98 meter. Uiteraard zijn alle segmenten vertegenwoordigd: van hout, polyester tot staal en van zeil- en motorjachten, tenders tot sloepen. Nieuw is de Golden Boulevard, waar de grotere exclusieve jachten van vijftien meter en langer te bewonderen zullen zijn. Hier zal onder andere een deel van de vloot van Contest te bewonderen zijn.

Kom met je eigen boot

Kortom: reden genoeg om begin september naar de Bataviahaven van Lelystad te komen. Dat kan zowel per auto/ov als per boot!  Op deze plek vind je meer info over de verschillende jachthavens tijdens de HISWA te water. Klik hier om de website van het evenement te bezoeken en scoor via deze link je toegangstickets.

Omslagfoto: HISWA te water

Tags: , , , , , Last modified: 1 april 2021
Sluiten