Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Beurs Klassieke Schepen scherp gesneden

16:16

beurs klassieke schepenWat maakt een scherp jacht klassiek? De rondingen van de hagelnieuwe Essence 33, de Saffiers en de CW Hood 32 die op de Hiswa te zien zijn, kunnen toch zeker als klassiek aangeduid worden, maar komen niet voor op de lijstjes van de vereniging Klassieke Scherpe Jachten, de stichting Federatie Polyclassic Zeiljachten en de behoudsvereniging Klassieke Polyester Jachten. Onderling zijn deze drie organisaties, die het beste voor hebben met het klassieke scherpe jacht, het er ook nog niet over uit. Moet het ontwerp ouder zijn dan 1975 of zelfs 1970? Of heeft het meer met het lijnenplan te maken of we een ontwerp als klassiek beschouwen of niet? En helemaal belangrijk, mag een klassiek scherp jacht van polyester gebouwd zijn?

Behoud van het concept klassiek
“Als we ons clubje over 50 jaar nog willen nog steeds levendig willen hebben, moeten we onderkennen dat polyester, een materiaal dat nota bene in de jaren zestig al zijn intrede deed in de Nederlandse jachtbouw, ook welkom is in onze vereniging”, aldus de voorzitter van de vereniging Klassieke Scherpe Jachten. “Binnen onze vereniging heb je natuurlijk altijd ‘de rekkelijke en de strenge leden, maar polyester is steeds klassieker, ook als je naar de nieuwe boten op de Hiswa kijkt.”  |

Hiswa hal 5
Deze discussies en tal van prachtige klassieke schepen, presentaties, bootsaccessoires, charterreizen en meer komt u tegen in hal 5 op de Beurs Klassieke Schepen, die dit jaar voor het eerst samen is gegaan met de Hiswa trekt veel bekijks.

Last modified: 7 maart 2014
Sluiten