Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Begemann uit Nacra 17-selectie Rio

10:15

Karel Begemann heeft voorlopig zijn laatste training met de Nacra 17-ploeg gehad. Hij maakt plaats voor Steven Krol, die in september 2013 aan de Kernploegselectie is toegevoegd. Steven Krol vormt nu samen met Renee Groeneveld het Olympische duo voor Rio 2016. Pijnlijk nieuws voor Begemann, maar genoeg nieuwe uitdagingen voor de gedreven zeiler in het vooruitzicht, die er alweer positief tegenaan kijkt.

Het slechte nieuws

In september zijn in de selectie van de Nacra 17-ploeg zowel Krol als Begemann opgenomen. Een van de zeilers zou uiteindelijk plaats moeten maken voor de ander. Delta Lloyd Kernploeg-coach Sven Karsenbarg: “In september is overleg geweest met Karel, Steven en Renee over de selectie van het team. In goed overleg is besloten om Steven Krol ook in de opleiding van het Nacra 17-team mee te nemen. Steven kent het traject naar Olympische Spelen al en zijn niveau is nodig voor de volgende stappen richting Rio.”

Het nieuws kwam wat onverwachts voor Karel Begemann, in ieder geval het moment van de mededeling. “Ik zag het wel een beetje aankomen toen ik hoorde dat Steven ook een poging ging wagen. Het nieuws was natuurlijk flink balen. Ze gaven wel aan dat ze me er graag bij willen houden. Er zijn vaak genoeg blessures, dus ze willen mij als reserve optie houden.”

“Karel is nog steeds erg betrokken met het team en is er nog steeds bij als reserve. We zetten hem in waar het nodig is, daarom heeft hij ook nog meegetraind in Marokko de afgelopen tijd. Hij is een topper en wil beter worden. Hopelijk groeit hij verder en zien we hem terug. Ik heb alle vertrouwen in Karel”, zegt Karsenbarg.

Nieuwe disciplines en nieuwe ambities

Delta Lloyd ziet in Begemann een goede zeiler en ziet hem graag in de Talentploeg voor de 49erFX. Met wie Begemann op de 49erFX gaat varen is nog niet bekend. Wel gaat hij 2 februari mee naar Palma, om te kijken met wie hij eventueel gaat varen en of de nieuwe discipline hem bevalt.´Ze willen mij heel graag in de Talentploeg van de 49erFX zien. Dat lijkt mij ook heel interessant, dus ik heb eigenlijk redelijk snel mijn zinnen verzet. Wat ik graag wil is gewoon fulltime varen. De klasse maakt niet perse uit, als ik het maar naar mijn zin heb en daardoor gemotiveerd ben.´

Naast de 49erFX is er nog een andere boot die Begemann trekt, de Volvo Ocean 65. Begemann heeft zich aangemeld bij Team Brunel, maar kon door de Nacra 17-trainingen in Marokko niet bij de selectie zijn. De zeiler heeft onlangs kort contact gehad met Bouwe Bekking en hoopt dat hij een kans krijgt om zich alsnog te bewijzen. Begemann geeft aan niet heel veel ervaring op grotere boten te hebben, maar denkt dat snel genoeg te kunnen leren. “Ik ben een teamplayer en ik denk dat ook die boten steeds meer op een high performance boot gaan lijken, wat in mijn voordeel is.” Eerst gaan hij en Bekking nog in gesprek, dan komt er eventueel een volgende stap.

Last modified: 29 januari 2014
Sluiten